UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2013-09-03 21:14

Sikerek az idősebbek között

A felnőttek és szeniorok mellett az utánpótláskorú műugrók országos bajnokságát is a hétvégén rendezték meg a Széchy Tamás Uszodában. Nem változott a trend, továbbra is kevés gyermek választja a sportágat, de a 10-12 éves lányok között azért komoly harc folyt az érmekért.

reb Kilenc versenyző – ennyien indultak a legnépesebb mezőnyt felvonultató számban az országos műugró-bajnokságon. Külső szemlélő és a sportágban tevékenykedő észrevétele megegyezik: továbbra sem választja túl sok fiatal a műugrást. A legtöbb számban inkább a versenyzők dobogós sorrendje, semmint kiléte volt a kérdés. Azért egy-két kategóriában tényleg éles küzdelem folyt az elsőségért. Honlapunk profiljának megfelelően az utánpótlás-kategóriákkal foglalkozunk, így létszám miatt a C (2000-es, 2001-es) és D (2002-es, 2003-as születésű) leány korcsoportot emeljük ki. Az más kérdés, hogy a Lunda SE 2002-es születésű versenyzőjét, Nagy Eszter az idősebbek se tudták legyőzni. Korosztályában nyerte az 1 és 3 métert is, a „korosabbak” 3 méterét szintén.
– D korcsoportos ugróként az volt az elvárás vele szemben, hogy megszerezze a kötelező győzelmet 1 és 3 méteren – beszélt a részletekről Jakab-Novák Eszter, a Lunda SE edzője. – Toronyban is elindult, de csak könnyített programmal, mivel erre maradt a legkevesebb időnk. Ez a fontossági sorrend végére került. Lényegesebbnek tartottam, hogy felversenyezzen a C korcsoportba, és összemérhesse a jelenlegi tudását a vetélytársakkal. Idén nyáron három új nehéz ugrást sajátított el, amit itt kellett bemutatnia az idősebbek között. Elvárás nem volt, bár titkon reméltem, hogy a mezőny legerősebb programjával felérhet a dobogóra. A C korcsoport 3 méterén szerzett elsőségével felhívta magára a figyelmet. A fiatalok eredményeit nézegetve érdemes megjegyezni a Honvéd-Pesterzsébet VKSE ugróját, a barcelonai felnőtt vb-re is eljutó Bóta Botondot, aki utolsó éves ifjúsági versenyzőként győzött férfi 1 méteren, 2. lett 3 méteren. – Sokat gondolkodtunk azon, egyáltalán induljon-e felnőttben, hiszen az egészéves versenyzés után már nagyon fáradt volt – árulja el Cserba Brigitta edző. – Azonban nem volt veszíteni valója, így neveztük. Az 1 méteren aratott sikere mellett értékes a 3-on elért eredménye, mert a kemény szezon után egy nehéz ugrással tettük teljessé a jövőbeli felnőtt programját. A jó teljesítmények közül érdemes még kiemelni a Rúgóláb Lendület SE ugrójáét, Veres Kamilláét, aki A és B korcsoportban 1 és 3 méteren, valamint toronyban is aratott sikereket. A részletes jegyzőkönyvet az Eredmények/Hazai menüpontban találja.