UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2013-09-13 09:45

Túl a nehezén

Két élvonalbeli bajnoki mérkőzésén már túl van a juniorválogatott, az is eldőlt, hogy a következő fordulóban változatlanul a Gyurka János-Kopornyik Zsolt edzőpáros vezeti az együttest.

K. D. Megkezdte szereplését a férfi kézilabda NB I-ben a Provident juniorválogatott, és nyitásként a két legnehezebb rivális ellen lépett pályára. A csapatot az eddigi két találkozón Gyurka János és Kopornyik Zsolt irányította, miután a szövetség elnöke felfüggesztette állásából Kovács Pétert, a korosztályos válogatott edzőjét. Úgy tudjuk, a szövetség elnöksége mai ülésén dönthet az új szakvezetőről, de az edzőpárost már felkérték, hogy a szeptember 17-iki, Balatonfüred elleni bajnokin még üljön le a juniorok kispadjára.
A válogatott keretét az NB I-ben is nagyrészt azok alkotják, akik az augusztusi, hazai rendezésű U19-es világbajnokságon szerepeltek, azonban a veszprémi Stranigg János műtétje után még nem bevethető. A Veszprém ellen átlövő poszton csak két játékos állt rendelkezésre, ráadásul Csontos Máté ínszalagszakadást szenvedett, így szintén kiesett. Kopornyik Zsolt edző ezzel együtt hasznosnak nevezte a két sztárcsapat elleni találkozót: – A Veszprém ellen megilletődve kezdtek a fiúk, de harcoltunk, küzdöttünk, és magunkra találtunk. Lerohanásból tudtunk gólokat szerezni, majd átálltunk a kétbeállós játékra, ami szintén eredményesnek bizonyult – mondta a szakvezető a 34-21-es vereségről. A Szeged, a címvédővel ellentétben, nem pihentette kulcsembereit a juniorcsapat ellen, és végül 30-16-ra diadalmaskodott. – Jól tartottuk magunkat, a nyitott védekezés működött és a kapusaink is mutattak be bravúrokat. Gyorsabban játszottunk, de az átlövések hiányoztak. Sok labdát eladtunk, és a végére elfáradtunk – értékelt az edző, aki külön kiemelte Törteli Koppány és Győri-Dani Dávid teljesítményét.