UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2013-09-23 11:28

Érem reményében

Keménytalajú pálya, 1800 méteres tengerszint feletti magasság várja a korosztály legjobbjai mellett a mieinket az U16-os Fed Kupán szeptember 24. és 29, között Mexikóban. A juniorok teniszező lányok tulajdonképpeni világbajnokságán némi szerencsével az érem sem elérhetetlen.

reb Már augusztus elején biztossá vált, hogy három ifjú teniszezőnk a szeptember végét Mexikóban tölti. No, közel sem kései nyaralásról van szó: a Bondár Anna, Stollár Fanny, Stolmár Rebeka hármas a svájci Európa-bajnoki döntőn kiharcolta a részvétel jogát a korosztály világbajnokságára, a Fed Kupára. A Faludi Levente szövetségi kapitány vezette csapat a múlt héten három napot készült közösen Budapesten, majd csütörtökön elutazott a verseny helyszínére. A lányok jó formában vannak, ezt az elmúlt hetek ITF-versenyei bizonyítják: Bondár Anna Újvidéken győzött egyéniben, párosban pedig Stollárral játszhatott döntőt. Stolmár korábban a budaörsi versenyen nyert, Stollár a Talentum-kupán jutott fináléba.
– Anna és Fanny sokat edzett együtt, egyre jobban érzik magukat a pályán – mondja Pelva Gábor, az Egyesült Államokból nemrég hazatérő szakember, az utánpótlás (és az átfedések miatt részben a felnőtt) válogatott edzője. – Az elmúlt hetek versenyein látottak bizakodásra adnak okot. Faludi Levente felhívta a figyelmet arra, hogy nem lesz egyszerű dolguk a pályára lépőknek. Ugyan az 1800 méteres magaslat még nem számít fizikailag túl megterhelőnek, azonban a labdák már a megszokottól eltérően „viselkednek”, felkeményednek. Ráadásul hiába nagy világjárók a lányok, a hatórás időeltolódást is meg kell szokni. A lányok elszántságát és formáját látva a kapitány úgy érzi, kis szerencsével az érem is elérhető, de semmiképpen sem szeretnének a csoport második helyénél hátrébb végezni. A 16 csapatot négy kvartettbe osztják, az elsők játsszák az elődöntőket, a másodikok pedig az 5-8. helyért mérkőznek. (A sorsolás még nem ismert).