UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági olimpia

2013-09-23 16:15

Sikeres ifjak köszöntése

A Magyar Olimpiai Bizottság ünnepélyes keretek között köszöntötte és jutalmazta az AYOF és az EYOF érmeseit. Ebből az alkalomból bemutatták a Himnusznak a NOB által elfogadott változatát, mely a jövőben aranyérmeseink tiszteletére szól majd. A tájékoztató keretében aláírták a Poli-Farbe és a MOB aranyfokozatú támogatói szerződést, valamint bemutatkozott a 2017-es győri EYOF kabalafigurája is.

Szegő Tibor Sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepség keretében látta vendégül a Magyar Olimpiai Bizottság a januári ausztráliai és a júliusi európai ifjúsági olimpiai fesztiválon érmes sportolókat és edzőiket.

Borkai Zsolt köszöntőjében visszaemlékezett arra, hogy annak idején, az milyen útravalóval indította el a fiatalokat Utrechtbe: képviseljék tisztességesen és eredményesen a magyar színeket! A fiatalok minden tekintetben megfeleltek ennek az elvárásnak, hiszen a negyedik helyen végeztek az éremtáblázaton, 8 arannyal, 3-3 ezüsttel bronzzal.

Érmesek az utrechti nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon:
Arany: Bácskay Zsófia Matild, Tóth Lili Anna és Halász Bence (kétszeres), Pupp Réka, Matyasovszky Dalma (kétszeres) és Szilvási Gréta.
Ezüst: Varga Dominik, Gercsák Szabina és Ferenczi Melinda.
Bronz: Szabó Dániel, Sztankovics Dóra és a kosárlabdacsapat – Aho Nina Daniella, Bach Boglárka, Bakó Patricia, Böröndy Dominika, Dubei Debóra Franciska, Kiss Virág Csilla, Kuttor Enikő, Nagy Dorottya Zsaklin, Solymosi Noémi, Studer Ágnes, Tóth Timea és Weninger Virág.

Az év elején Ausztráliában sem vallott szégyen a magyar , a 24 fős küldöttség összesen 14 éremmel jött haza (6 arany, 1 ezüst, 7 bronz).

Érmesek a sydneyi, Ausztrál Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon:
Arany: Tótka Sándor, Janza Richárd, Lucz Dóra, Somogyi Szilvia és Szilágyi Anett.
Ezüst: Khaut Kristóf, Bodonyi András, Takács Tamara, Vass Péter, Noé Zsombor és Bordács Blanka.
Bronz: Czéllai Vörös Zsófia, Lucz Dóra, Janza Richárd és Sebestyén Dalma.

Nevére vár az EYOF kabalafigura
Nevére vár az EYOF kabalafigura

Borkai Zsolt beszámolt a 2017-ben, Győrben megrendezésre kerülő EYOF előkészületeiről és bemutatták az esemény kabalafiguráját, aminek még nincs neve, így az interneten a www.gyor2017.hu címen lehet majd javaslatokat tenni arra, hogy hívják majd.

A rendezvényen a résztvevők meghallgatták a Himnusznak azt a változatát, mely Erkel Ferenc eredeti partitúrája alapján készült, s megfelel a NOB kéréseinek is: 90 másodperces, instrumentális, de énekelhető is. Az új verzió – amelyre remélhetőleg sokszor lesz szükség az elkövetkező évek ötkarikás eseményein – a MÁV Szimfonikus Zenekarának előadásában szólal meg. (Honlapunk rögzítette a Himnusz új változatának felvételét. Megtekinthető .)

Szabó Antal és Borkai Zsolt
Szabó Antal és Borkai Zsolt

Az eseményen aláírták azt a megállapodást, melynek értelmében a Poli-Farbe festék- és vakolatgyár négy évig aranyfokozatú támogatója lesz a Magyar Olimpiai Bizottságnak.

Szabó Antal, a cég ügyvezető igazgatója elmondta, hogy hosszú idő után először a tavalyi nyári olimpia alatt látta a magyar embereket örülni.

Cikkünk rövidesen újabb videóval frissül.

Fotó: Kovács Anikó (MOB).