UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2013-09-26 10:59

Karnyújtásnyira az vb-elődöntő

Új-Zéland után a nagyobb játékerőt képviselő Egyiptomot is magabiztosan, 3-0-ra verte a U16-os leányválogatottunk Mexikóban, a korosztály világbajnokságának számító tenisz Fed Kupán.

reb A magyar hármas egyszerűen nem tud hibázni San Luis Potosiban: a negyedik helyen kiemelt csapatunk a nyitókörben aratott sikere után ismét magabiztosan győzött, ezúttal a hetedikként rangsorolt Egyiptom ellen. Pedig előzetesen nem tűnt sétagaloppnak a mérkőzés, hiszen az ellenfél soraiban ott volt a korosztályos világranglista előkelő, 51. pozícióját elfoglaló Sandra Samirt is. Ennek ellenére játszmát sem veszítettek a mieink. Stollár Fanny „biciklizett”, 6-0, 6-0-ra győzte le Hana Mortagyt, majd Bondár Anna küzdelmes meccsen, de két szettben (6-3, 7-5) múlta felül a már említett Samirt. A teljes sikert Bondár Stolmár Rebekával párban biztosította be (6-3, 7-5).
„A lányok nem hagytak túl sok esélyt az egyiptomiaknak: Fannynak kevesebb, mint egy óra kellett a győzelemhez, és az eredmény jól mutatja a különbséget a két játékos között – számolt be Faludi Levete kapitány a szövetség honlapján. – Persze ehhez az is kellett, hogy végig nagyon koncentráljon, nem könnyelműsködte el a mérkőzés egyik részét sem. Szépen, fegyelmezetten hajtotta végre a feladatot. Annának már kicsit nehezebb dolga volt, bár ő is repülőrajtot vett. Egészen a második játszma közepéig szinte végig dominált, nagyon jól szervált és a labdamenetek többségében ő irányított. A második játszma végefelé volt egy kis megingása, amit meglovagolt az egyiptomi lány, és a sikertől felbuzdulva bátrabban és pontosabban kezdett el játszani. Anna szerencsére összekapta magát, és rátett még egy lapáttal, megtörve az ellenfele lendületét. A párost ismét Anna és Rebeka játszotta. Kicsit megzavarta őket az ellenfél kellemetlen és kissé szokatlan taktikája. Az egyiptomiak nagyon sokat játszottak hátulról, és aránylag jól és szívósan védekeztek, de kisebb megingások ellenére Rebekáék magabiztosan nyerték a mérkőzést.” Ha sikerül megverni az eddig egy-egy győzelmet és vereséget számláló Bolíviát, akkor a B csoport győzteseként elődöntős a csapat. Ott vélhetően az Európa-bajnoki döntőben győztes Oroszország vár a lányokra, akikről úgy látja a szövetségi kapitány, nem olyan magabiztosak, mint a kontinenstornán, Svájcban voltak.