UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2013-09-27 10:02

Makulátlan mérleggel a négyben

Mivel Bolívia ellen is 3-0 győzött a magyar U16-os leányválogatott Mexikóban, a korosztály világbajnokságának tartott tenisz Fed-kupán, hibátlan mérleggel jutott az elődöntőbe, ahol az elsőként rangsorolt Oroszország vár rá.

reb Eddig a legutóbbi a vb-n szereplő válogatott teljesítményét másolják Faludi Levente szövetségi kapitány tanítványai a mexikói San Luis Potosiban. Öt évvel ezelőtt Babos Tímea, Susányi Zsófia és Mikó Zsófia a csoportmeccseket ugyancsak hibátlan mérleggel zárva jutott el a legjobbak közé (később bronzérmet szereztek).
A kvartett utolsó mérkőzése előtt ezúttal is biztos volt: ha a magyar hármas nyer Bolívia ellen, a legjobb négy közé jut. A tét ellenére a szövetségi kapitány az eddig csak párosban szóhoz jutó Stolmár Rebekát küldte pályára Natalia Barbery ellen. Stolmár meghálálta a bizalmat, 6-3, 6-0-val megadta az alaphangot. A követező találkozón Bondár Anna az első játszmában remekelt Daniela Ruiz ellen, ám a bolíviai a másodikban feljavult, 6-4-nél még szettlabdája is volt. Nem élt vele, a lélektani előnyt birtokában pedig Bondár a rövidítésben megtörte őt, 7-6 (8). Ezzel pedig eldőltek a lényegi kérdések, hiszen behozhatatlan előnybe került a válogatott. Ennek ellenére a párost sem vették félvállról a lányok, Bondár és Stollár Ruiz és Natalia de Ugarte kettősét 6-3, 6-3-ra múlta felül. Az Eb-fináléban éppen a mieink ellen győzte, első helyen kiemelt Oroszország vár a csapatra az elődöntőben. Nem lesz könnyű, a junior-világranglistán ötödik Darja Kaszatkina és a 27. Veronika Kudermjetova is pályára lép.