UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2013-09-29 18:34

Élnek a lehetőséggel

Megilletődöttség nélkül, bizonyítási vággyal tele játszott a férfi kézilabda junior-válogatott az NB I-ben a Balatonfüred és a Csurgó ellen is – értékelt a másodedző.

K. D. Újabb két mérkőzést játszott le a junior-válogatott az élvonalban, és bár győzni ezúttal sem sikerült, nem vallottak szégyent a fiatalok. A Balatonfüred ellen különböző okok miatt többen hiányoztak, így 1996-os születésű játékost is bevetett a szakmai stáb Ligetvári Patrik személyében.
– Derekasan küzdött a csapat. A nyitott védekezés hatékonyan működött. Tartottuk magunkat, egészen 52 percig fej-fej mellett haladtunk a fürediekkel, akik aztán időt kértek, tudtak váltani, és szoros meccsen 29-25-re győztek. Így is büszkék voltunk a fiúkra, kihajtották magukat. Támadásban sok volt az improvizatív elem, mivel kevés idő volt a közös gyakorlásra – mondta honlapunknak Kopornyik Zsolt másodedző. Mivel a Balatonfüredben is sok fiatal játszik, akik a nyári korosztályos világbajnokságon a válogatottban is szerepeltek, így ebből a szempontból pikáns volt a meccs. A tréner szerint a junior-válogatottba bekerülőkön fokozottan érződött a bizonyítási vágy, és összességében jól megoldották a feladatot. – A Csurgó elleni bajnokira ismét más összetételű kerettel készült a válogatott. Csak az elején tartottuk a lépést, az első hullámvölgyünket kihasználta az ellenfél, és elhúzott. Balogh Tibi a kapuban jól védett, és örömteli, hogy lerohanásból is többször eredményesek voltunk, de a csurgóiak így is magabiztosan, 36-24-re nyertek – kommentált Kopornyik. Az edző szerint a válogatott eddig nem vallott szégyent az NB I-ben. Örül annak, hogy többen felhívták magukra a figyelmet, és bizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Közéjük sorolta Nagy Bencét, Győri-Dani Dávidot, Ligetvári Patrikot, Váczi Dánielt és Balogh Tibort. Az együttes talán a legnehezebb meccseken túl van, hiszen a bajnokságot a Veszprém ellen nyitotta, majd a Szeged ellen folytatta, és az eddigi teljesítmény alapján jó esélye van győzni is a következő találkozókon. Mivel közben a szövetség elnöksége megtalálta Kovács Péter szövetségi edző utódját Csoknyai István személyében (az új szakvezetővel hamarosan interjút olvashatnak honlapunkon), a Gyurka János, Kopornyik Zsolt edzőpáros visszatér az ifjúsági válogatotthoz, és elkezdi a felkészülést az Európa-bajnoki selejtezőkre. A juniorok következő ellenfele október 8-án a PLER lesz.