UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2013-09-30 10:09

Csalódás után negyedik hely

Az oroszok elleni vereségen nem tudta túltenni magát U16-os leányválogatottunk, ez pedig rányomta bélyegét az Egyesült Államok elleni bronzmérkőzésre is. A Mexikóban rendezett, a korosztály világbajnokságának tartott Fed-kupán ifjú teniszezőink negyedikek lettek, Európa után a világ trónjára is Oroszország ülhetett fel.

reb A Bondár Anna, Stollár Fanny, Stolmár Rebeka alkotta válogatott azzal a céllal vágott neki a San Luis Potosiban rendezett tornának, hogy a négyes csoport 1-2. helyén végezve mindenképpen az első nyolc között játszhasson. Faludi Levente szövetségi kapitány várakozásainak a szerencse is kedvezett, hiszen Bolívia, Egyiptom és Új-Zéland ideális ellenfélnek bizonyultak. Ennek megfelelően a csoportmeccsek után játszmaveszteség nélkül, hibátlanul jutott a négy közé a csapat.
Az elődöntőben azokkal az oroszokkal kerültek szembe a lányok, akik már a svájci Európa-bajnoki döntőben is megtréfálták őket. A visszavágás lehetősége adott volt, s bár rövid ideig úgy tűnt, hogy ezúttal fordul a kocka, végül a két egyes elveszítése után a párosgyőzelem csak szépségtapasznak lett elég. Az elődöntős vereségen pedig nem tudtak túllendülni a lányok, ez az Egyesült Államok elleni bronzcsatán is meglátszott. Stollár Fanny ugyan nagyot küzdött, szetthátrányból visszajött, ám végül Kaitlyn McCarthy 6-2, 3-6, 6-1-re legyőzte őt. Katerina Stewart azzal a tudattal lépett pályára, ha nyer Bondár Anna ellen, övék a harmadik hely. S így is lett, miután két játszmában jobbnak bizonyult. A páros meccset már le sem játszották. – Sajnos nem jött össze az érem – kezdte beszámolóját honlapunknak Faludi Levente szövetségi kapitány. – Nem voltak a lányok a csúcson, az oroszok elleni csalódottságon nem tudták túltenni magukat, pedig a tegnapi páros győzelem biztatónak tünt. A mérkőzésekről külön nem is beszélnék, nem voltak említésre méltóak. Fannynak akadtak jó pillanatai, de nagyon hektikusan teniszezett, nem tudott hosszabb ideig koncentrálni. Anna is árnyéka volt önmagának, csak párszor villantotta meg tudását. Ők sem értették, mi történik, pedig készültünk a mérkőzésre. Előfordul az ilyen. Egyébként jól teniszeznek az amerikaiak, de a lányok, ha tudásuk hetven százalékát hozzák, megverik őket. Mindenesetre több mint nyolcvan induló ország közül negyediknek lenni is szép teljesítmény. Csak olyan nagy tenisznemzetek előztek meg minket, mint az USA, Ausztrália, s Oroszország. Ha a rangsort nézzük, nem született meglepetés, az első négy helyezett a kiemelési számának megfelelő helyen végzett. Világbajnok lett Oroszország, a második Ausztrália, utána pedig az Egyesült Államok és Magyarország következik. A lányokéval egy időben tartották a fiúk versenyét is a Davis-kupáért. A hetedikként rangsorolt Spanyolország a juniorok között első sikerét aratta, miután 2-1-re legyőzte Dél-Koreát, Ausztrália pedig Németországot verte a bronzmeccsen.