UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2013-10-05 22:07

Összefogott az utánpótlás + VIDEÓ

A sportág népszerűsítése mellett a jótékonyság is összekötötte a hazai utánpótlás-bázisokat. A Bikeexpress SE-s szülők kezdeményeztek, a KSI és a Szekszárdi Szabadidős KE azonnal melléjük állt, s így lett a kritériumversenyből megható ajándékozás: korosztályos kerékpárosaink és a szüleik valóra váltották egy 17 éves fiatal álmát.

eFBé Hosszú lefolyású, súlyos betegséget győzött le Pap Ákos. A 17 éves fiúnál az év elején diagnosztizáltak leukémiát, hónapokon át volt kórházban, s azóta is gyógyul, otthon.
Nagy álma válhat valóra azzal, hogy a hazai kerékpáros-utánpótlás összefogott. Gyűjtöttek, adományoztak, s a Csodalámpa Alapítvány segítségével KTM-kerékpárt ajándékoztak Ákosnak, aki a fiatal versenyzők gyűrűjében meghatottan vette át  a bringát. Gondolatban felvette a kerékpár mellé kapott bukósisakot, s elindult megkerülni a Balatont – mindannyian azt kívánjuk neki, hogy a jövő nyáron, s utána sokszor tehesse ezt meg! A kezdeményezés a Bikeexpress-től indult, miként a mai kerékpáros kritériumverseny ötlete is. A viadal a 28. Futafok, Budafok-Tétény népszerű szabadidősport-rendezvényének kisérőeseménye volt. A futamokat a csapat fiatal versenyzői és az edzők vezették fel, de valamennyien indultak a sportágat népszerűsítő kritériumversenyen. A Campona bevásárlóközpont parkolójában 300 méteres körpályán aranyos volt az ovisok egy, majd igazán látványos az U13-U15 fiúk és U13-U19 lányok húsz, illetve a nagyobbak (U19 és felnőtt) harminc köre. A bemutató viadalra népes csapattal jöttek el a KSI-sek, voltak a Szekszárdi Szabadidős KE-től és az FTC-t is képviselte kerékpáros. Mindent láthatott, illetve hallhatott a közönség, ami a kritériumverseny „szépsége”: komoly részhajrákat, erős tempót, defektet, esést, így a dobogóra itt-ott bekötözve fellépő versenyzőt is. Valamennyi klub szerzett dobogós helyet is, így mindegyik vitrinjébe kerülhet az egyedi éremből. Természetesen az is kerékpár, de annak a kicsinyített mása… A kritériumverseny végeredménye ITT. KÉPGALÉRIA AZ ESEMÉNYRŐL (Futafok+kritériumverseny)