UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2013-10-17 15:46

Dobogóra pályáznak a magyarok

Rangos junior-ranglistaversenyt rendez péntektől vasárnapig a Griff Squash és Fitness Club. A Hungarian Openen négy korosztályban majdnem száz fiatal fallabdázó méri össze tudását, a hazai versenyzők közül többen éremeséllyel indulnak.

UP-info Kezd visszakerülni a hazai fallabda a nemzetközi körforgásba: híven jelzi ezt, hogy péntektől vasárnapig junior-ranglistaversenyt, Hungarian Junior Opent rendeznek Budapesten. Ha a besorolást nézzük, a Super Series-versenyek után ez a legmagasabb kategóriájú viadal, amelyen összesen 13 ország majdnem száz versenyzője lép pályára az U13-as, U15-ös, U17-es és U19-es kategóriákban.
Örömteli, hogy a hazai indulók közül többen érmes esélyekkel vágnak neki a háromnapos viadalnak. Például Püski Lénárd, aki tavaly már győzött a hasonló erőpróbán és az európai ranglista 15. helyezettje. Most egy komolyabb sérülés után tér vissza, jó formában várja a rajtot. A 42 magyar induló között érdemes lesz figyelni a Dévald testvérekre, Csókási Gabriellára, Szűcs Ákosra, vagy a nyáron a világbajnokságon szereplő Papp Nándorra és Farkas Balázsra, Piroch Domonkos is. A nevezési listát böngészve a hazaiak közül öten (Csókási Gabriella, Püski Lénárd, Farkas Balázs, Dévald Péter és Tamás) és négy külföldi résztvevő található a legjobb húszban az európai szövetség ranglistáján, így kijelenthető: rangos versenyen bizonyíthatnak a legjobbjaink. A verseny beharangozó videóját és részletes információt pedig itt talál.