UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2013-10-21 20:09

Itthon tartották az érmeket

A lehetséges nyolc elsőségből ötöt itthon tartottak a magyar versenyzők hétvégén a budapesti fallabda Hungarian Junior Open-en. A legizgalmasabb mérkőzést a nyári világbajnokságon szereplő Püski Lénárd és Papp Nándor Gergő vívta, előbbi sikerével.

reb Már harmadik éve a Griff Squash és Fitness Club ad otthon az egyik legrangosabb hazai utánpótlá-sversenynek, a Hungarian Junior Opennek. A színvonalat jelzi, hogy a Super Series-versenyek után a legmagasabb kategóriájú viadalok közé tartozik Európában. Ráadásul a környező országok megmérettetéseivel ellentétben a budapesti junior-ranglistaverseny folyamatosan bővül.
Idén már majdnem a százat is elérte a résztvevők száma (13 országból 99-en léptek pályára végül). – Jót tett a színvonalnak, hogy eljött az izraeli csapat, sok erős játékosuk van – kezd bele a versenyigazgató, Altvater Csaba. – Remek kapcsolatot ápolunk az edzőkkel, a versenyzőkkel, szívesen játszanak nálunk. A környező országok fallabdázói visszatérő vendégeink, de kaptunk ígéretet arra, hogy jövőre a lengyelek is idelátogatnak. A Super Series-viadalok egyik kritériuma, hogy 115 nevező legyen. Azt gondolom, a következő évben elérhetjük ezt a létszámot, és utána talán pályázhatunk a magasabb szintre is. A pályán már most is a legmagasabb színvonalat nyújtották a hazaiak, a versenyzők beváltották a hozzájuk fűzött érmes reményeket. Az U13-as lányok versenyét Laskai Vanda nyerte Hadházi Orsolya előtt, Csókási Gabriella az U19-es korosztály körmérkőzéseiből jött ki a legjobban. A fiú-kategóriákban minden fináléban volt magyar érdekelt: U13-ban Dévald Tamás nyert, míg bátyja a kettővel idősebbek között végzett a második helyen. A világbajnokságot megjáró fiúk is kitettek magukért: Farkas Balázs szettveszteség nélkül érv révbe (U17), míg a hétvége talán legizgalmasabb meccsét Papp Nándor Gergő és Püski Lénárd vívta. Bár a második játszmában Papp még egyenlített, négy szettben Püski lett a korosztály legjobbja – a tavalyi sikere után másodszor. Magyar vonatkozású eredmények GU13: 1. Laskai Vanda, 2. Hadházi Orsolya, 3. Szeberényi Réka, 4. Szabó Mercédesz GU15: 1. Ebrinderová Barbara, 3. Nagy Sára, 4. Róth Eszter GU17: 1. Brglez Pija, 4. Szerencsés Debóra GU19: 1. Csókási Gabriella, 3. Polgár Luca BU13: 1. Dévald Tamás, 4. Nagy Simon BU15: 2. Dévald Péter, BU17: 1. Farkas Balázs BU19: 1. Püski Lénárd, 2. Papp Nándor Gergő, 4. Kiss Dániel A teljes eredménysort itt érheti el.