UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2013-10-27 14:12

Elődöntős visszatérés

A betegségből még nem teljesen kilábalva, remek teljesítménnyel tért vissza a teniszező Babos Tímea: mindössze egy játszmát veszítve jutott elődöntőig a Kanadában zajló 50 ezer dollár összdíjazású viadalon, ám ott nagy csatában, három szettben alulmaradt.

reb A két évvel ezelőtti sikerei helyszínére tért vissza a húszéves Babos Tímea a saguenayi viadalon, Kanadában: akkor egyesben és párosban sem talált legyőzőre. Vírusos betegsége után, amely miatt két tornát is le kellett mondania, ezúttal csak egyesben nevezett. A sorsolás előtt néhány órával még arról számolt be a honlapján, hogy nehezen tudnak edzeni, mivel kevés a pálya.
A játékán aztán semmi sem érződött a hátráltató tényezőkből: a selejtezőből érkező kanadai Elisabeth Fourniert 6-3, 6-3-ra, az amerikai Julia Boserupot 6-2, 4-6, 6-3-ra múlta felül. A negyeddöntő nem okozott nehézséget a világranglista 98. helyezettjének, adogatást sem veszítve, 76 perc alatt 7-5, 6-3-ra verte a szintén amerikai Jessica Pegulát. Az elődöntőben azonban véget ért a menetelés: a találkozón elsősorban 19 éves tunéziai Onsz Dzsabúr akarata érvényesült. Rövidítésben hozta az első játszmát, s bár Babos erre 6-4-gyel felelt, a vége 6-1-gyel az ellenfélé lett: 7-6 (4), 4-6, 6-1. „Sajnálom a mai meccset. Az ellenfél nagyon jól játszott, én elfogadhatóan – értékelt honlapján a játékos. – Sajnos, egész héten még betegséggel küzdöttem. Köhögtem végig, így kevesebben tudtam edzeni, ez pedig meglátszott picit a játékomon. Az elmúlt tizenkét napban lettem jobban, így remélem, hogy a következő hetekben jobban megy a játék.” Babos a jövő héten a szintén 50 000 dolláros torontói versenyen szerepel, aztán a tervek szerint Isztambulban és Dubajban lép pályára.