UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2013-10-29 16:37

Nagyra nőtt a családi vállalkozás (VIDEÓKKAL)

A bajai Felsővárosi Ökölvívó SE vezetői, versenyzői kedden a MOB-székházban átvették az olimpiai bizottság, valamint a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-díjat és vele járó félmillió forintos Decathlon-sportszervásárlási utalványt.

UP-info Az ünnepélyes díjátadón Tóth József Héraklész-igazgató képviselte a MOB-ot, míg a Decathlon részéről Pósfai Gábor ügyvezető igazgató, az Utanpotlassport.hu-tól pedig Bruckner Gábor ügyvezető köszöntette a szeptemberi győzteseket. Az eseményen ott volt dr. Csötönyi Sándor, az ökölvívó-szövetség elnöke is.
A rövid, ám annál sikeresebb múltra visszatekintő bajai Felsővárosi Ökölvívó SE-t 2008-ban alapította Gálos Tamás, akinek első tanítványai ikerfiai, Roland és Viktor voltak. Bár a családias hangulat mit sem változott, azóta bővült a létszám, jelenleg 15 igazolt utánpótláskorú fiatal tartozik a klub kötelékébe. A „nagy család” az elmúlt hónapokban sikert sikerre halmozott: Gálos Roland (60 kg) aranyérmet szerzett a rotterdami ifjúsági Európa-bajnokságon, míg az egyesülethez két éve csatlakozó Szatmári Petra a korosztály világbajnoka lett Bulgáriában, a 81 kg-osok között. – Amikor megfogant a díj ötlete, pontosan arra gondoltunk, hogy ilyen, a lehetőségeikhez képest nagyszerű eredményeket elérő szakosztályok is elnyerhetik majd – fejezte ki elismerését Bruckner Gábor arra utalva, hogy milyen szerény körülmények között készülnek a bajaiak. Tóth József elképesztőnek nevezte, hogy egy édesapa mindhárom fiát (Roland és Viktor mellett ifjabb Gálos Tamás edzőként segíti a munkát) aktivizálja az ökölvívásban, s klubot épített köréjük. „Az eredmények ismerete nélkül, önmagában már ez is dícséretre méltó. Szívet melengető érzés, hogy ilyen jó helyre kerül a félmillió forintos sportszervásárlási utalvány.”
Pósfai Gábor örül, hogy az elmúlt kilenc hónap alatt bebizonyosodott, az utánpótlás-nevelő műhelyek támogatására létrehozott elismerés immár presztízsértékű díjjá nőtte ki magát. Emellett megerősítette az augusztusi díjátadón is elhangzottakat, azaz a Decathlon jövőre is folytatja a támogatást. A részletekről az elkövetkező egy-két hónapban döntenek. Dr. Csötönyi Sándor gratulált a fiataloknak, egyúttal köszönetet mondott az alapítóknak, hogy a hányattatott, sanyarú sorsú sportág képviselői is részesülhettek a díjjal járó jutalomban. Felhívta a figyelmet arra, hogy a felnőttek közé lépés utolsó előtti állomása az ifjúsági korosztály, így a remeklő versenyzők az utánpótlásban szerezhető legrangosabb elismeréseket gyűjtötték be az Eb- és vb-címmel. A klub alapítója, Gálos Tamás szerint a siker titka a sok munka, ebben hisznek, ennek rendelnek alá mindent (néhányan például magántanulók, hogy az ökölvívásra több idejük jusson). A díjátadó utolsó részében Siklós Erik, a MOB sajtófőnöke szokásos, jóhangulatú kérdezz-felelek formában mutatta be a megjelent ifjú sportolókat, akiknek válaszaiból szintén a munka iránti alázat csengett ki. Legtöbbjük számára az olimpiai részvétel a cél, akár már három év múlva, Rio de Janeiróban. Az októberi teljesítményeket jutalmazó következő „A hónap műhelye”-díjra november 5-ig lehet lehet javaslatot tenni (http://www.utanpotlassport.hu/a-honap-utanpotlasnevelo-muhelye/jeloles/). Egyúttal még aktuális a jelentkezés az Utanpotlassport.hu rendezésében immár harmadik alkalommal sorra kerülő, nagyszabású konferenciára, amelyet ezúttal is támogat a MOB és a Decathlon is. A tanácskozást november 5-én tartják, a TF-en. A rendezvény fővédnöke Borkai Zsolt, a MOB elnöke. Video-összefoglaló a díjátadóról: Edzés Baján: