UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2013-11-06 08:32

Eláztak a krosszpályán

A SuperCross futamok történetében havas verseny már több is volt, igazán esős viszont november 3-án volt először. A viadalra érkező szlovákokat ez sem zavarta, U17-ben abszolút fölényben voltak. Fenyvesi Péter visszavágott Rózsa Balázsnak, U23-ban ezúttal az elsőéves maradt alul.

UP-info, Kéri István A SuperCross-sorozat 4. idényében a 2. futamot rendezték Ózdon. Az első rajtban indultak a serdülők, itt az idei első, kazincbarcikai futamhoz hasonlóan oktatattak a szlovákok. Négyesükből ezúttal Jan Gajdosik (CK MSK Ziar nad Hronom) nyert, Hajba Gergő (Alpinbike Team-Giant-Endura) volt a legjobb magyar, aki az 5. helyen végzett a futamban.
A magyar utánpótlás szempontjából fontos tény, hogy az U15-ös Fetter Erik (Pilis CCC) végig tartotta a tempót az északi ellenfelekkel.  A 17 (és 15) év alatti srácok azokkal a köridőkkel, mellyel négy körüket teljesítették, az elit kategórián kívül bármelyik másik élversenyzőivel felvehették volna a versenyt. Az ifik dél előtt rajtoltak el, futamukban Dina Mártonnal (Pilis CCC) az első két körben még együtt haladt a most korosztályt lépő Zathureczky Márk (Bikeexpress SE). A harmadik körben Dina ritmust váltott és lehagyta ellenfelét, biztosan nyert Zathureczky és Borsos Benedek előtt. Az utolsó futam 13 órakor már szakadó esőben rajtolt, a megváltozott körülmények pedig sok versenyzőnek keresztülhúzták a számítását, így néha „szokatlan” párharcokat is láthatott a közönség. U23-ban Rózsa Balázsnak (KSI Csepel SE) már az első körben elúszni látszott a futam, de ezúttal későbbi köridői is elmaradtak Fenyvesi Péterétől (CUBE Csömör), aki a csúszós-saras körülmények között „jól jött ki” abból, hogy a cyclo-cross versenyeken is ragaszkodik a mountainbike-kerékpárjához. TELJES EREDMÉNYLISTA. A verseny utáni eredményhirdetésen a rendezéshez sok segítséget nyújtó ózdi önkormányzat nevében Galanics Ferenc és Vitális István képviselő, míg a sportszervező iroda részéről Vanczák Attila adta át a dobogósok jutalmait. A IV. SuperCross Sorozat november 17-én Veszprémben folytatódik, erről részletesen ITT, vagy a sorozat Facebook-profilján lehet tájékozódni.

Két futam után az U19-es Dina Márton százszázalékos, az U23-as Fenyvesi Péter és Rózsa Balázs egyaránt 1-1 első, ill második hellyel áll. Női U17-ben Nagy Vanessza állhatott kétszer dobogóra, Kazincbarcikán 3. lett, Ózdon nyert, ám az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ózdi futamon nem volt ellenfél a korosztályában.