UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2013-11-07 10:00

Hibátlan szereplés

A 11 éves Nagy Eszter minden magasságon győzött a Nagyszebenben rendezett nemzetközi műugró-viadalon. A Lunda SE versenyzője így kiválóan hangolt az egy hét múlva esedékes grazi Három Város Versenyére.

reb A leányok D korosztályában hiába vonultatott fel a sportágban megszokotthoz képest népes, nyolcfős mezőnyt a nagyszebeni nemzetközi műugró-verseny, a 11 éves Nagy Eszternek nem akadt ellenfele. A házigazda román fiatalok mellett szerb, bolgár és — a Lunda SE versenyzői révén — magyar műugrók indultak, ám az 1, 3 és 5 méter (ez itt a tornyot jelentette) is Nagy sikerével zárult. A tapasztalatokról edzője, Jakab-Novák Eszter számolt be honlapunknak.
– Eszternek utoljára indult D-ben, januártól már a C korcsoportban szerepel. Ezért aztán különösen örülünk, hogy sikerült három elsőséggel zárnia, ráadásul ez kellő motivációt ad neki a jövő hétvégi Három Város Versenye előtt. Az osztrák, magyar és cseh ifjúság rangos versenyén, amelyet idén Grazban rendeznek meg, mindenkinek előre meghatározott ugrásanyagot kell bemutatnia. A fejlődés érdekében azonban a nagyszebeni megmérettetésre jóval nehezebb programot állítottak össze Nagynak, ami nem okozott gondot neki. Ő és a másik két Lunda SE-s fiatal is új ugrást tanult a kint töltött néhány nap alatt, azonban nem pusztán emiatt volt hasznos az indulás: új környezetben jóval motiváltabbak voltak, megfigyelhették a külföldi versenyzők technikáját, és egy-két apróságot el is lestek tőlük. Nagy Eszteren kívül Böröndi Pálma szerepelt még, aki második lett toronyban, míg Jászonyi Júlia 1 méteren a hetedik, 3-on a nyolcadik helyen zárt úgy, hogy utóbbi magasságon életében először ugrott nemzetközi viadalon. Jakab-Novák elmondása szerint a nagyszebeni uszoda jóval korszerűtlenebb és elmaradottabb, mint a műugrók hazai bázisa, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda (igaz, az ottani létesítmény rendelkezik tornateremmel és gumiasztallal, amivel a margitszigeti nem). A körülményeket azonban feledtette a házigazda románok szívélyes vendéglátása, amely előtt „le a kalappal”.