UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2013-11-13 19:16

Érzi a bizalmat

A decemberi női kézilabda-világbajnokságra készülő bő válogatott keret legfiatalabb tagja Korsós Dorina. A győriek 18 éves szélsője honlapunknak azt mondta: sokat tanul spanyol edzőjétől, Ambros Martíntól, aki egyre jobban megbízik benne.

K.D. – Mit szóltál, amikor Hajdu János szövetségi kapitány behívott a 28-as világbajnoki keretbe? – Nagyon meglepett. Örülök, hogy idáig eljutottam, de sokat is dolgoztam érte.
– Szeptemberben már együtt készültél a kerettel. Akkor hogyan fogadtak? – Mindenki segítőkész volt, nem úgy kezeltek, mint egy újoncot, hanem mint a válogatott teljes jogú tagját. – Számítsz arra, hogy ott lehetsz a vb-n is? – Reménykedem benne, de nem leszek csalódott, ha végül kimaradok. Csinálom tovább a dolgomat, és készülök a juniorválogatottal. Fiatal vagyok, sokan vannak előttem a posztomon. – Mi a titka a Győr sikereinek? – Mindenki odateszi magát, szorgalmasan dolgozik az edzésen is. Kizárólag a csapat érdekeit nézzük és egymást segítjük. Emellett persze fontos az is, hogy jó az edzői stáb. – Mióta játszol Győrben? – Kecskeméten kezdtem, ez a harmadik évem az ETO-ban. Először Róth Kálmánnál szerepeltem a juniorcsapatban, utána kerültem fel a felnőttekhez. – Nem volt szó arról, hogy egy-két idényt te is Veszprémben, a győri juniorokkal tölts Róth Kálmánnál? – Idén nyáron nem volt téma, mert Ambros Martín vezetőedző nem akart elengedni. Azt mondta, még sok mindent tud tanítani nekem. Ha megkérem, akkor edzés után is sokféle technikát megmutat. Bármikor lehet tőle kérdezni, segíti és instruálja a fiatalokat. A csapattársakhoz is lehet tanácsért fordulni, így sokat tanulhatunk.
– Visszajátszol a juniorcsapatba is. Nem sok a terhelés? – Nem, éppen ellenkezőleg. Minél több meccs kell, mert így lehet fejlődni és rutint szerezni. Szívesen játszom a juniorbajnokságban is, jó néha a saját korosztályban szerepelni. – Az utolsó BL-mérkőzésen, a Nagybánya ellen még több szerepet kaphatsz? – Az egész heti teljesítményt nézi a spanyol edző, és ez alapján dönt. Érzem, hogy egyre jobban megbízik bennem, egyre több lehetőséget ad. Ha mindig jobban és jobban játszom, akkor még több időt tölthetek a pályán. – Mik a céljaid? – Jó lenne megvédeni az elsőségünket a Győrrel valamennyi sorozatban. Aztán szeretnék bekerülni a felnőttválogatottba, és a riói olimpián szerepelni a csapattal. Névjegy Születési idő: 1995. szeptember 3. Posztja: szélső Klubja: Győri Audi ETO KC Előző klubja: Kecskemét Mezszám: 11 Sikerei: kétszeres magyar bajnok (2012, 2013), Magyar Kupa-győztes (2012, 2013), BL-győztes (2013), junior Európa-bajnoki ezüstérmes (2013)