UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2013-11-14 17:20

Remekeltek az Eb-n

Tizenöt éve nem látott sikert aratott aerobik-válogatottunk a franciaországi Európa-bajnokságon, ahol a felnőttek is és a juniorok is két éremmel zártak.

UP-info Az elmúlt években már rendre az élmezőnyhöz tartozott Hegyi Dóra, ám dobogóra most először állhatott a 21 éves aerobikos. A felnőttek között egyéniben 21,400 ponttal a harmadik helyen végzett, ráadásul az aerodance-ben második csapatnak is tagja volt.
– Egész évben erre az Európa-bajnokságra készültem egyéniben – értékelt boldogan Hegyi. – Versenyről versenyre egyre jobb lett a gyakorlatom, és sikerült az Európa-bajnokságra időzíteni a csúcsformámat. Nagyon örülök, mert csak legszebb álmaimban szerepelt ez az eredmény. A dance-szel úgy voltunk, hogy a Világjátékok negyedik helye után mindenképpen szeretnénk dobogóra állni, de arra nem számítottunk, hogy az ezüst is összejön. Emellett a juniorok is kitettek magukért, hiszen Bali Dániel egyéniben végzett a második helyen, míg a csoport tagjaként ugyancsak érem, bronz került a nyakába. – Új korszak kezdődhet a sportágban – nyilatkozta Sinkó Andrea, a válogatott egyik edzője, az európai tornaszövetség aerobik technikai bizottságának tagja a Nemzeti Sportnak. – Az elmúlt években inkább csak a juniorok között voltak számottevő eredményeink, most azonban eggyel továbbléptünk, nemcsak jövőnk, hanem jelenünk is van. Magyar vonatkozású eredmények, aerobik Európa-bajnokság, Franciaország Juniorok Sportaerobik Férfi egyéni: 2. Bali Dániel 20,400 Női egyéni: 7. Mazács Fanni 19,750 (Molnár Noémi 12. lett az elődöntőben) Vegyes páros: 5. Mazács Fanni, Bali Dániel 19,400, 8. Varga Dorottya, Erdősi Dániel 18,400 Trió: 6. Molnár Noémi, Szőllősi Panna, Tácsik Hunor 19,450 (a Frank Cintia, Varga Dorottya, Tóth Dalma hármas 11. lett az elődöntőben) Csoport: 3. Bali Dániel, Mazács Fanni, Molnár Noémi, Szőllősi Panna, Tácsik Hunor 19,850 (a másik csoport – Simon Vivien, Franck Cintia, Varga Dorottya, Tóth Dalma, Erdősi Dániel – 7. lett az elődöntőben) Aero-step 4. Balázs Hajnalka, Bujdosó Renáta, Kárpáti Noémi, Hencz Anita, Slezák Viktória, Unger Martina, Banczerowski Laura, Félegyházi Eszter 16,700 Aerodance 4. Balázs Hajnalka, Félegyházi Eszter, Kárpáti Noémi, Kassai Nikoletta, Neuvirt Zsanett, Bujdosó Renáta, Hencz Anita, Slezák Viktória 16,600