UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2013-11-15 15:26

Bombariadó után, Brazília előtt

Négyévente rendezik a Gymnasiadét, a tornászok nemzetközi utánpótlás-versenyét. Idén Brazília színhely, az időpont: december. Az utánpótlás-kapitány válogatók alapján dönti el, hogy ki képviseli Magyarországot. A szövetség által szervezett versenyt azonban bombariadó zavarta meg.

Szegő Tibor Legutóbb, négy évvel ezelőtt Dohában volt Gymnasiade, ahol a nagy távolság és költségek miatt nem tudtunk teljes csapattal indulni, csak Babos Ádám és Vágner Levente képviselte a magyar színeket. A tervek szerint idén finanszírozható a részvétel. A válogató után Puskás Jenő szövetségi kapitányt kérdeztük arról, hogy kiket indítunk Brazíliában? – Helyezési pontok alapján döntünk, így a központi tornacsarnokban rendezett válogató végén minden szeren rangsorba állítottuk a tornászokat, így eldőlt, hogy ki indulhat Brazíliában. Az első három automatikusan a csapat tagja lett. A szabályok szerint öt versenyző utazik, négy megy szerre, de csak három eredménye számít. Lényeges, hogy ki melyik szeren tudja segíteni a csapatot. – Kik alkotják a csapatot?
Kardos Botond
Kardos Botond
– Dudás Norbert, Kardos Botond, Boncsér Krisztián, Vida Kornél és Bilics Bence indul. – Mennyire volt szoros a verseny a fiatalok között? – Mindkét válogatót Kardos Botond nyerte, de az elsőn Dudás Norbert, a másodikon – meglepetésre – Boncsér Krisztián lett a második. – Akik Brazíliában jól teljesítenek, azok az ifjúsági olimpián is indulhatnak? – Kardos és Boncsér a legesélyesebb erre, előbbinek azonban össze kell szednie magát, mert most a talajt és a lovat is elrontotta, Krisztián pedig nagyon szorosan feljött mögé. – Hogyan tovább, hiszen most is edzőtáborban vannak? – Nagyon sűrű a program. Kardos éppen Párizsban szerepel meghívásos versenyen, a kadet fiúk pedig nyolc fővel Brnóban indulnak nemzetközi erőpróbán a hétvégén. – Hogy alakul az év vége? – A szokásoknak megfelelően december 14-én, a felmérésünkön döntjük el, hogy kik szerepelhetnek 2014-ben a Héraklész csapatban. – Nem volt zavartalan a válogatóverseny, mert bombariadó volt közben. – Eredetileg délután 3-ra írtuk ki a válogatót, de korábbra tettük egy órával. Volt is morgolódás, mert panaszkodtak a versenyzők, hogy közel lesz az ebédhez. Később kiderült, hogy ez volt a jó döntés. Még folytak a gyakorlatok, amikor bejött egy rendőr és közölte, hogy el kell hagynunk a termet, mert a tűzszerészek egy német tüzérségi gránátot, valamint egy robbanótestet azonosítottak a közelünkben. Összeszedtük amink volt és menekültünk, de később kiderült, hogy sikerült hatástalanítani a szerkezeteket. A pontokat már otthon számoltuk ki...