UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2013-11-15 18:23

Nincs magyar Eb-döntős

Kontrecz Márk volt az egyetlen, aki fináléba juthatott volna az oroszországi junior-Eb-n, ám az elődöntőben 3-0-ra legyőzte őt ír riválisa, így bronzérmes lett. A finálékat a házigazdák uralják, 13-ból 9-ben bokszolhat hazai versenyző.

UP-info Miután csütörtökön Szaka István (52 kg), Erdélyi Roland (80 kg) és Oláh Gergő (+81 kg) is búcsúzott a negyeddöntőben, Kontrecz Márk maradt egyedül versenyben a magyarok közül Anapában, a juniorok Európa-bajnokságán. A Kiskunfélegyházi Honvéd ORV-győztes tehetségére az ír John Joyce várt, aki 3:0-ra nyert ellene.
Az íreknek egyébként is jó napjuk volt Anapában, lévén Joyce-hoz hasonlóan további két versenyzőjük is bejutott a szombati döntőbe. A finálék napján a házigazdák szerepelhetnek a legtöbb versenyzővel, 13 döntőből 9-ben lesz orosz versenyző. Az írekhez hasonlóan Azerbajdzsán is 3 junior bokszolójának szoríthat, míg 2-2 angol, bolgár, moldáv és ukrán is a kötelek közé lép. A SZERKESZTŐ MEGJEGYZÉSE: „..Ami történt, az kimondottan pozitívan értékelhető az Európa-bajnokság előtt. Ezek a srácok ott lesznek a kontinens élmezőnyében. Biztos vagyok benne, hogy érmekkel térünk majd haza Oroszországból, mert ez a csapat többre hivatott.” Ezt mondta szeptemberben, az egyetlen árva ötödik helyet hozó kijevi junior vb után Farkas József, a korosztályos válogatott szakvezetője, s a magunk részéről megkockáztattunk egy észrevételt, ugyanakkor megígértük: „A szakvezető szokatlanul egyértelmű derűlátása –  szerintünk – több, mint egészséges optimizmus, de… …Meglehet, hogy szokatlan, amit ígérünk, mégis megtesszük: amikor aktuális lesz, visszatérünk a kijevi vb értékelésére, felidézzük majd a most elhangzottakat…" Íme, mi tartjuk a szavunkat! Minden mást, egyéb következtetést rábízunk elsősorban persze olvasóinkra, de természetesen a sportág irányítóira is. A magunk részéről - bár megvan a véleményünk, viszont természetesen nem tisztünk a helyzet megoldása - beérjük két szóval: no comment! (s)