UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2013-11-17 20:25

Soha rosszabb hétvégét

Budapesten, Brnóban és Párizsban léptek szerekhez fiú tornászaink, s mindhárom városban pozitív volt a mérleg, a külföldi eseményeken is érmeket, illetve helyezéseket szereztek a mieink.

Szegő Tibor A budapesti központi tornacsarnokban a gyermek korosztályok országos bajnokságára került sor. Az a dicsérendő tendencia, hogy folyamatosan növekszik az indulók száma, folytatódott. A kezdők között tizenkilenc, míg a haladóknál öt együttes indult. A csapaton kívüli egyéni versenyzőkkel együtt összesen 130 tornász nevezett, s ez jóval magasabb szám a korábbinál. A budapesti eseménnyel egy időben Brnoban került sor a kadet korosztály nagyszabású nemzetközi versenyére. Ezt a színvonalas megmérettetést évek óta rendszeresen megrendezik, Csehországban idén az 14 évesek és fiatalabbak indulhattak. A magyar utánpótlás-válogatott két kvartettel indult, és az első két helyet szerezte meg.

Eredmények. Csapat: 1. Magyarország „A” (Tomcsányi Benedek, Kiss Balázs, Vajda Péter, Kovács József), 2. Magyarország „B” (Rengei Balázs, László Tamás, Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián), Egyéni: 1. Tomcsányi Benedek..., 4. Balázs Krisztián..., 6. Mészáros Krisztofer.

Brnóban csapatversenyt még sohasem sikerült nyerni! Ugyanezen a hétvégén Kardos Botond Párizsban vett részt nagy nemzetközi erőpróbán, a felnőttek között. A KSI SE tornásza, miután megnyerte a Gymnasiádéra válogató budapesti válogatót, a francia fővárosban Vlacsil Attilával és Babos Ádámmal csapatban a hatodik helyen végzett. November 23-án, a Körcsarnokban rendezik a KSI-kupát (korábban Kanyó Éva emlékverseny), ahol szinte a teljes magyar korosztályos válogatott a szerekhez áll, köztük azok is aki a Gymnasiádéra utaznak.