UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2013-11-25 11:13

Élete eddigi legjobbja

Andriai tornagyőzelmének köszönhetően Fucsovics Márton 53(!) helyet javított a teniszezők világranglistáján, élete eddigi legjobbjaként már a 180. pozíciót foglalja el. Két és fél éve nem állt ilyen jól magyar játékos.

UP-info Ahhoz képest, hogy 440. volt az év elején, a 21 esztendős Fucsovics Márton elégedetten várhatja 2013 végét. A néhány héttel ezelőtt edzőpartnerként asszisztált a legjobbaknak a londoni nemhivatalos világbajnokságon, most pedig tornát nyert Olaszországban és nagyot ugrott előre a világranglistán.
Az előrelépést tavasszal, a Kínában aratott challenger-sikerével alapozta meg, majd nemrég Metzben is jól játszott, a 30 ezer euró összdíjazású andriai kemény pályás tornán pedig kiemelés nélkül ért a csúcsra. Úgy, hogy a fináléig vezető út nem volt könnyű: a második és negyedik kiemelt legyőzésével jutott döntőbe, ahol a harmadikként rangsorolt Dustin Brown várt rá. Szűk egy hónappal ezelőtti párharcukban a német teniszező örülhetett döntőszettes sikerének, de a Mol Tehetségtámogató Programban részt vevő Fucsovics most visszavágott 28 éves ellenfelének. Bár az első két mérkőzéslabdáját még nem tudta kihasználni, a harmadikra ászt szervált – akárcsak az első játszma végén -, így megszerezte felnőtt pályafutása második nemzetközi győzelmét. Ezzel feljött a világranglista 180. helyére, amely a valaha volt legjobbja. Utoljára 2011 májusában szerepelt ilyen előkelő helyen férfi játékosunk, akkor Balázs Attila tartozott az elit utáni mezőnybe.