UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2013-12-05 09:04

Helyén kezelik a sikert

Hétből hét meccset nyert, így hibátlan mérleggel végzett az első helyen az Érd U17-es leánycsapata a csehországi felkészülési tornán. Az edző, Oláhné Balog Tünde elégedett, de helyén kezeli a sikert.

reb Határozottan pozitív tapasztalatokkal zárta hétvégi, csehországi vendégjátékát az Érd U17-es kézilabdacsapata. A lányok kétszer is tíz gólnál többel győztek, ráadásul a nehezebb meccseken is helyén volt a szívük, mivel kétszer csak egyetlen találat döntött javukra. A sikerhez kellett Győri Barbara is, aki a torna legjobb kapusa lett.
– Nagyon jól jött így Mikulás előtt ez a torna és vele a siker – értékeli a szereplést a vezetőedző, Oláhné Balog Tünde. – Csehországban azok is játéklehetőséghez jutottak, akik a bajnokságban kevesebb szerepet kaptak, ráadásul a serdülők közül is pályára léptek páran. Három nap alatt kellett lejátszani a hét meccset, így mindenki szokhatta a terhelést. A szakember is elismerte, hogy a szlovák és a cseh bajnokság nincs azonos színvonalon a miénkkel, így hiába játszottak ottani első osztályú klubok utánpótlás-csapatai ellen, ezeken a találkozókon elsősorban a gyakorlás volt a fő. A két osztrák, illetve a varsói csapat ellen azonban keményen meg kellett küzdeni a győzelemért. – Örömmel láttam, hogy a támadójátékunk színesebb, mint az ellenfeleké, a labdaszerzésből vezetett gyors indításokkal és általában, a kreatív, keresztpasszos játékkal az ellenfelek többségét felülmúltuk. A bajnokságban már mindenkit ismerünk, hiszen ebben a korosztályban is rengeteget videózunk, így jó volt, hogy a lányok ismeretlenek ellen tesztelhették a tudásukat. Nekem is kihívást jelentett, hogy miként reagáljak taktikai húzásokra, a játékosoknak pedig még inkább. A tornaelsőségnek pozitív hatása lehet az őszi idényt a nyolcadik helyen záró csapatra. A lányok négy napot pihenhetnek, aztán kezdődik a felkészülés, mert december 29-én már a tavaszi forduló első mérkőzésén lépnek pályára. A bajnokságnak azzal a céllal vágtak neki, hogy az 5-8. helyen végezzenek, ami ősszel „alsóhangon” sikerült is. A folytatásban legalább ilyen szereplést vár az edző, s akkor pontszámban és mutatott játékban is sikerülhet felzárkózni az előttük állókhoz. Nemzetközi torna, Hodonín, Csehország HC Jimbolia – Érd 14:26 (7:11) Érd – UHC Admira Landhaus Wien 22:17 (12:9) Érd – ZV Wiener Neustadter Sparkasse 21:19 (11:7) HK Hodonín – Érd  14:31 (8:14) Érd – LPS Banatul Timisoara 23:15 (12:6) HK Štart Trenčín – Érd 17:18 (8:10) Érd – UKS Varsovia Warszava 20:19 (13:11)