UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2013-12-06 14:41

Az MTK jól keres a fiatalokkal

Az MLSZ úgy próbálja az élvonalbeli csapatokat fiatal magyar játékosok szerepeltetésére ösztönözni, hogy a televíziós közvetítések jogdíjából több jut annak az együttesnek, amelyik több ifjú tehetséget szerepeltet. Meglepő, hogy a lista utolsó helyén a csak magyar labdarúgókat foglalkoztató Paks áll – számolt be a fourfourtwo.hu.

UP-info A szövetség NB I-es bizottságának kezdeményezésére az elnökség október végén úgy döntött, hogy a sportszervezetek vagyoni értékű jogainak értékesítéséből származó bevétel felosztási szabályzatában a fiatal (1990. július 25. után született) hazai nevelésű játékosok szerepeltetésére megállapított összeget két egyenlő részletben, külön az őszi, illetve a tavaszi fordulók statisztikái alapján fizetik ki.
A legnagyobb összeg az MTK-nak jut: közel 36 millió forintot kapnak a kék-fehérek. Hátulról a harmadik a jelenlegi listavezető Debrecen, négy fiatal játékosuk mindössze 987 percet játszott az ősszel, vélhetően az ezért járó 3.790.000 forint – ahogy mondani szokás – nem oszt, nem szoroz a költségvetés egésze szempontjából. Az utolsó előtti helyen a bajnoki címvédő Győr áll: hárman csupán 921 percet játszottak, ami alig több mint három és fél millió forintot ér. A most debütáló értékelés szerint a Paks a sereghajtó, pedig náluk kizárólag magyar játékosok futballoznak, fiatalok azonban csak igen szerény mértékben (644 perc) kaptak lehetőséget.