UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2013-12-11 18:48

Harcban saját kvótáért

A 21 éves alpesisíző, Farkas Norbert hamarosan az ötkarikás felkészülés finisébe ér. Külföldi edzőtáborok, versenyek, egy-két nap itthon, aztán újra utazás – a Rozmaring SE sportolóját a szerda délelőtti ausztriai edzése után érte el a mob.hu.

UP-info Farkas Norbert az elmúlt héten fejezte be kéthetes ausztriai edzőtáborát, utána Olaszországban versenyzett, a hétvégét itthon töltötte, hétfőn délelőtt bement az egyetemre, délután pedig már utazott is vissza az ausztriai Schladmingba, hogy megfelelő környezetben folytathassa felkészülését.
A sokszoros magyar bajnok a hét második felében újra rajthoz áll, Leogangban két óriás-műlesikló viadal vár rá. „Az elmúlt hét végén sikeres edzőtábort zártam, amely után újabb FIS-pontokat gyűjtöttem. A schladmingi világbajnokság pályáján készültünk, napi két edzést tartottunk. Délelőtt szuper G-t mentünk, amire korábban nemigen volt lehetőségem, délután pedig technikai foglalkozáson vettem részt. Úgy érzem, sokat fejlődtem" – mondta az edzőtáborról Farkas Norbert. A síző Ausztriából Olaszországba utazott, Val Gardenában két szuper G-n és két szuperkombinációban vett részt. „Új léceim vannak, az első versenynapon kisebb technikai problémák hátráltattak, a második azonban remekül sikerült, kilencven FIS-pontot szereztem szuper-óriásműlesiklásban, és a szlalomot is megoldottam. Összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel, sokat javítottam korábbi önmagamhoz képest. A verseny után hazautaztam, még az egyetemre is bementem (a Budapesti Műszaki Egyetem Gazdálkodástudományi Karán tanul - A szerk.), ahol hétfőn volt némi dolgom, harmadéves vagyok, nemzetközi gazdálkodást tanulok. Délután már autóban ültem, és utaztam vissza, Schladmingba, ismét napi két edzésem van” – részletezte sűrű programját. „A magyarok közül az indulásom egyre biztosabb, bár még nincs hivatalos dokumentum. Úgy érzem, jól haladok az olimpiai részvétel felé. Jelenleg az ország jogán indulhatnék, de az a célom, hogy megszerezzem az A-kvalifikációt is, így Magyarországnak két indulási joga lenne a férfiak közt” – tette hozzá a Szocsira készülő sportoló, aki azt is elmondta, az ünnepeket itthon tölti, eleget tesz néhány egyetemi kötelességének, majd januártól a szocsi célegyenesbe fordul az A-kvóta és további pontok reményében.