UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2013-12-14 17:06

Bizalom, előlegben

Mocsai Lajos kihirdette 28 fős, bő keretét a januári Európa-bajnokságra. A társaságban Bánhidi Bence a legfiatalabb. A 18 éves, balatonfüredi beállós azt mondta: nem számított a meghívóra.

K. D. "Nagyon meglepődtem, amikor megláttam, hogy bekerültem a válogatott bő keretébe. Egyáltalán nem számítottam rá. Megelőlegezett bizalomnak veszem, de még nem beszéltem Mocsai Lajossal. Remélem, hogy ott lehetek az edzőtáborban is" – mondja honlapunknak Bánhidi Bence.
S hogy mivel érdemelhette ki a meghívót a beálló? A játékos úgy gondolja: "A nyári, ifjúsági világbajnokságon nyújtott játékom és az őszi teljesítményem is szerepet játszhatott a kapitány döntésében. Tudom, hogy nagyon sok mindenben kell még fejlődnöm, de az erősségem az, vagy az lehet, hogy ki tudják használni az alkatomat támadásban és védekezésben is. Beálló poszton nem áll rosszul a válogatott, Schuch Timuzsin és Zubai Szabolcs mellé az utóbbi években a csurgói Szöllősi Szabolcs is bejátszotta magát, vagyis a 18 éves Bencének nem lesz könnyű dolga. "A posztomon lévőket jó kézilabdázónak tartom, tisztelem őket. Schuch Timuzsin játékát külön szoktam figyelni, próbálom ellesni, miként ad zárásokat, hogyan helyezkedik" – fejti ki, hozzátéve, hogy a horvát Igor Vori játékáért rajong még.
Bánhidi 12 évesen kezdett el kézilabdázni, Füredre Győrből igazolt három éve, de mint mondja, csak a Balaton partjára kerülve kezdett el komolyabban foglalkozni a sportággal. Tavaly a juniorbajnokságot megnyerő együttes egyik vezéregyénisége volt, idén pedig már főleg az NB I-ben szerepel, de négy meccsen a juniorválogatottban is pályára lépett az élvonalban. "Hasznosnak tartom az NB I-es találkozókat a válogatottal, mert sokat lehet fejlődni, rutint szerezni." A Balatonfüreden zajló munka elismerése, hogy négy fiatal játékos (hősünkön kívül Székely Márton kapus, Zdolik Bence átlövő és Szöllősi Balázs irányító) kapott meghívót a bő keretbe. "Mindenki büszke ránk a klubban, gratuláltak. Hogy mi a titok? Régóta játszunk együtt, ennek is van hatása, és az edzői stáb is nagyon felkészült."

Névjegy: Bánhidi Bence Születési idő: 1995.02.09. Poszt: beálló Magasság/Súly: 204/110 Klubja: Balatonfüredi KSE