UtánpótlásSport
2024. április 17.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2013-12-17 09:43

Páratlan páros

Bár sérülés miatt más párral kellett játszania, ausztrál kortársával hamar egymásra találtak, így Bondár Annáék duója győzött párosban az Egyesült Államokban rendezett Eddie Herr-juniorviadalon. Az Orange Bowl-on viszont már nem ismételhettek.

reb A junior-korosztály legrangosabb megmérettetései közé tartozik a tengerentúli két viadal, az Eddie Herr és az Orange Bowl. Az Eddie Herr-ről már önmagában az mindent elmond, hogy a világhírű IMG Academy-n rendezik meg, ahonnan a tenisz számos nagy klasszisa indult. Az Orange Bowl-on pedig olyan játékosok győzedelmeskedtek korábban az U18-asok között, mint Jim Courier, Roger Federer, Andy Roddick, John McEnroe, Mary Joe Fernandez, Chris Evert és Caroline Wozniacki.
Ezek fényében értékeljük azt, hogy Bondár Anna az ausztrál Naiktha Bains-szel az oldalán párosban csúcsra ért az Eddie Herren. Ráadásul nem szokatlan, hogy az egyik legjobban várt, év végi juniorversenyen magyar emelhesse magasba a trófeát: tavaly például az U14-esek között Stollár Fanny és Gálfi Dalma diadalmaskodott egyéniben és párosban. Pedig Bondár eredetileg nem is az ausztrál lánnyal, hanem Barzó Lillával lépett volna pályára, ám ő megsérült, nem utazhatott az Egyesült Államokba. Így a verseny előtt hirtelen kellett partnert találni. Anna a Mexikóban rendezett junior Fed-kupáról (ahol a magyar válogatott negyedik helyen végzett) ismerte Bainst, tudta, hogy jól játszik, ezért is kérdezte meg, lenne-e a párja, amire ő örömmel igent mondott. – Sajnálom, hogy egyesben más a második körben búcsúztam, ott azért szerettem volna még egy fordulót menni - kezdi az értékelést honlapunknak a 16 éves szeghalmi lány. – Viszont a páros kárpótolt az ottani korai vereségért. Hamar összeszoktunk Naikthával, pedig most először játszottunk együtt. Általában hasonló ötleteink voltak, hogy adott szituációban mit csináljunk a pályán, így jól megértettük egymást.
A játszmaveszteség nélkül szerzett tornagyőzelem után nem folytatódhatott a jó játékkapcsolat az Orange Bowl-on, mivel ott az ausztrál lánynak már volt partnere (akivel később nyert is), így Bondár az amerikai Michaela Gordonnal állt össze. – Nem nagyképűségből mondom, mások is úgy látták, Michaela nem érezte túlzottan a párosjátékot. Végül a második körben, az első kiemelttől is csak szuper tie-breakben kaptunk ki. Kár érte, hogy az Eddie Herr döntője miatt nem értem át az Orange Bowl egyes kvalifikációjára, szabadkártyát meg nem kaptam, így arról szépen lemaradtam. De nem vagyok csalódott, a tornagyőzelemnek örülök. Most kevés pihenő vár rám, aztán pedig következnek az edzések, a felkészülés a jövő évre. További magyar eredmények Eddie Herr: Egyesben Bondár Anna és Stollár Fanny a második körig jutott, Stolmár Rebeka és Békefi Bianka az első körben búcsúzott az U18-as mezőnyben. Párosban az első helyen kiemelt Stollár, Black kettős Bondárék ellen kapitulált. U12-ben Nagy Adrienn egyesben az első körben, párosban az elődöntőben kapott ki, Valkusz Máté mindkét műfajban a negyeddöntőig jutott az U16-osok között (miközben kézsérülést szenvedett). Orange Bowl: U18-ban egyesben Stolmár a nyitókörben kikapott, Békefi a másodikig jutott, míg Stollárt a 16 között búcsúztatta a később győztes Varvara Flink. Párosban Stollárék Stolmárékat búcsúztatták a második fordulóban, végül az elődöntőig meg sem álltak, Békefiék a legjobb nyolcig jutottak. Valkusz az U16-osok között egyesben nem nyert meccset, párosban viszont kettőt is.