UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2013-12-18 16:31

Mancininek tetszett

Hasznos tapasztalatokkal gazdagodott a húszéves Vécsei Bálint, aki nemrég próbajátékon járt a török klub, a Galatasaray bázisán. A Budapest Honvéd játékosát megragadta a Juventus elleni Bajnokok Ligája-siker hangulata.

UP-info Öt éve, 2008 óta a Budapest Honvéd játékosa Vécsei Bálint. Az 1993-ban Miskolcon született futballista Kazincbarcikán, a Kazinczy Általános Iskolában ismerkedett meg a sportággal, majd a KBSC igazolt játékosa lett. A fővárosiak színeiben már 52 NB I-es találkozón van túl, és nem mellesleg korosztályos válogatott. A fiatal tehetség előtt a napokban nagy lehetőség adódott, ugyanis részt vehetett a török sztárcsapat, a Galatasaray edzésein. Vécsei Bálint – már itthon – válaszolt az Észak-Magyarország kérdéseire.
– Köztudott, hogy a Galata edzőjének, Roberto Mancininek a fia csapattársam a Honvédban, és az is, hogy Fabio Cordella, klubunk nemzetközi igazgatója is ismeri az olasz sztáredzőt – vázolta az előzményeket a középpályás. – A szakvezető látta pár mérkőzésünket, tetszett neki a játékom, és lehetőséget adott arra, hogy részt vegyek néhány foglalkozáson. Amikor kiderült, hogy utazom Isztambulba, kicsit izgultam, hiszen azért nem minden jut az ember ilyen nagy klubba. A futballistától megkérdeztük, volt-e bemutatás az első tréning előtt? – Nem, a játékosok jöttek oda hozzám, amikor megláttak, és kérdezősködni kezdtek. Érdeklődtek, teljesen normálisan, profin kezeltek, körülbelül huszonöten voltunk. A klub tele van sztárjátékosokkal, ott van Didier Drogba, Wesley Sneijder, de ők is úgy készültek, mint bárki más. Ami leginkább feltűnt az ott eltöltött négy edzésen, hogy sokkal kisebb hibaszázalékkal dolgoznak, mint mondjuk itthon, pontosabbak, labdabiztosabbak és gyorsabbak. Különben múlt kedden éppen a Juventussal vívott fontos Bajnokok Ligája-mérkőzést otthon a Galata, amely ugye a havazás miatt félbeszakadt, és szerdán folytatódott. Mindkétszer kinn voltam a stadionban, a VIP-részen, és Sneijder góljától szinte felrobbant a stadion. Bevallom, engem is magával ragadott a hangulat. A hogyan váltak el egymástól, miben maradtak a klubbal, Mancini edzővel kezdetű felvetésre Vécsei ezt válaszolta: – Semmi konkrétumot nem mondtak jövőről. Bárhogy is alakuljon, csinálom tovább a dolgom a Honvédnál, mint eddig. Ez az isztambuli látogatás nagy lökést adott a pályafutásomnak, élmény volt, rendkívül hasznos, személyesen tapasztalhattam meg, hogy hová lehet eljutni. A főoldali fotó forrása: Szabó Miklós, Nemzeti Sport Online

Vécsei László, Bálint édesapja így kommentálta fia isztambuli lehetőségét: ,,Egy apa szíve mindig megdobban, ha valami jó, ha ilyen jó történik a fiával. Annak idején futballoztam a Borsodi Bányászban, miként édesapám, idősebb Vécsei László, aki érthetően szintén nagyon büszke Bálintra. Hála Istennek felfelé ível a pályafutása, különösebb tanácsra nem szorul, szerintem tisztában van azzal, hogy ebben a sportágban elengedhetetlen az alázat, a kitartás és a szorgalom.”