UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2013-12-30 17:51

Akim meghalt

Három hónappal súlyos szívinfarktusa és néhány nappal a szombati agyi érkatasztrófa után Akim (Akeem) Adams szervezete nem bírta tovább: a Ferencváros 22 éves hátvédje elhunyt. Szerkesztőségünk ezúton fejezi ki mély együttérzését a családdal, a barátokkal, a csapattal.

UP-info A Ferencváros Trinidad és Tobagó-i válogatott játékosa szeptember 25-én, otthonában súlyos szívinfarktust kapott, és a Városmajori Szívklinikára szállították. A fiatal futballistát háromszor is meg kellett műteni: az első után is életveszélyes állapotban volt, így keringést támogató műszert ültettek a mellkasába. Az állapota ettől sem javult, műszívet helyeztek be, ám a jelentős szövetelhalás miatt a későbbiekben szívátültetés várt volna rá. Október 8-án végtagizomzat-elhalás miatt térdtől amputálni kellett a bal lábát, amellyel egyben elhárították a közvetlen életveszélyt. Később stabilizálódott az állapota, arról érkeztek hírek, hogy a televízióban rendszeresen nézi csapata meccseit, és segítséggel már fel is kelhetett. Ám az is kiderült, az az amputáció után a sebe nem megfelelően gyógyul, olykor még vérzik, amely miatt mindkét műtét, a szívbeültetés és a művégtag behelyezése is sürgetővé vált. A Ferencváros közleménye Mély fájdalommal tudatjuk, hogy trinidadi labdarúgónk, Akem Adams december 30-án életét vesztette. Akeem Adams, a Ferencváros Trinidad és Tobagó-i válogatott játékosának állapota három hónappal a súlyos szívinfarktus után szombaton válságosra fordult, a keringését stabilan tartó műszíves kezelés mellett végzetes agyi érkatasztrófa lépett fel nála, amely a halálát okozta. A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika orvosai, ápolói és a Ferencvárosi Torna Club osztozik a család gyászában. Közben a szomorú helyzetet tovább mélyítő vita tört ki: arról lehetett hallani, hogy a klub orvosi stábja már az igazoláskor problémákra hívta fel a figyelmet, ráadásul édesapja valamilyen kardiovaszkuláris probléma miatt hunyt el negyvenéves korában. Közben mentorát, Ricardo Monizt, akit rettentően megviselt a futballista állapota, elküldték a Ferencvárostól. A holland szakember a játékos orvosait kezdte ki, mire kitiltották a kórházból. Magyarország 2013… December 28-án Adams állapota válságosra fordult, a keringését stabilan tartó műszíves kezelés miatt agyvérzést kapott és a központi idegrendszeri funkciói is veszélybe kerültek. Ezt pedig már nem bírta a fiatal játékos szervezete: előbb trinidadi források közölték halálhírét, később a klubja is megerősítette azt. Nyugodjon békében.

Akim (Akeem) Adams 1991. április 13-án született, az FTC-hez augusztusban igazolt. Profi pályafutását hazájában kezdte, 2008-ban, 2010-ben próbajátékon szerepelt az amerikai elsó osztályban szereplő Seattle Sounders csapatában.

Főoldali fotónk forrása: Nemzeti Sport Online