UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2014-02-20 20:36

Brooklyn felé indul a varázsszőnyeg

A kontinensen is korosztálya legjobbjai közé tartozik Rudner Gábor, a Vasas 16 éves kosárlabdázója. Ezúttal márciusban, a Nike szervezésű Jordan Brand Classics-on teheti le névjegyét, s ha elég ügyes, akár a brooklyni eseményre is meghívhatják.

reb Kivételes lehetőséget kapott Rudner Gábor, a Vasas 16 éves bedobója: részt vehet a március 7-9-én tartandó Jordan Brand Classics-on. A barcelonai eseményre a kontinens minden tájáról csak a legtehetségesebbeket válogatták össze, akik menedzserek, játékos megfigyelők előtt mutathatják meg, mit tudnak. Itt jegyezzük meg, ebben a táborban szerepelt - az azóta Egyesült Államokban, középiskolás bajnokságban pallérozódó - Golomán György is. A fiatal játékos és edzője egyaránt óriási lehetőségnek tartja a meghívást. – Talán három napja tudtam meg, hogy utazhatok, nagyon-nagyon örültem – kezdi a Vasas kosárlabdázója. – Amióta tudok erről a táborról, mindig is igyekeztem bekerülni. Próbáltam az összes meccsen úgy játszani, az Európa-bajnokságon meg a nemzetközi tornákon is, hogy a maximumot hozzam ki magamból, legalábbis látható legyen, hogy mindent megteszek.
rudner_gabor_vasas_fb
rudner_gabor_vasas_fb
Rudner nem először mutathatja meg magát külföldi táborban, egy éve, szintén Spanyolországba kapott meghívót. – Biztos, hogy sokkal nagyobb lesz a sebesség, ráadásul két napba sűrítenek bele minden edzést. Azzal most nem foglalkozom, hogy a legjobbak Amerikába is eljuthatnak, mert már a részvétellel sokat nyertem. Testközelből figyelhetem meg, kik Európa legjobbjai, biztosan sokat tanulhatok a barcelonai napokból. A negyven meghívott fiatalból tíz az áprilisi brooklyni Classics-on folytathatja, de egyelőre a Vasas U16-os, kadet csapatának edzője, Sárosi Bulcsú sem foglalkozik ezzel. Esélylatolgatás helyett inkább arról beszélgettünk, minek is köszönhető, hogy Gáborra (is) esett a szervezők választása. – Az invitálásban szerintem rengeteget számított, kinek milyen az ismertsége, elismertsége külföldön – osztja meg velünk gondolatait az edző. – Gábor már évek óta játszott a Vasas külföldi meccsein, a válogatottban is megmutatta magát. Idén az European Youth Basketball League-ben aratott két sikerben is kivette részét. Talán leginkább mégis az nyomott a latban, hogy az eurohopes.com szakportálon korosztálya ötven legnagyobb reménysége közé választották. Ahogy mondja, sok hasonló tehetségkutató tábort rendeznek, azonban a Jordan Brand Classic mindenképpen a kiemeltek közé tartozik. Ismerve játékosa mentalitását, biztos benne, hogy sikerül felhívnia magára a megfigyelők, a szakemberek figyelmét.

A békéscsabai születésű fiatalt ősszel igazolta le a fővárosi klub, ám ahogy Sárosi mondja, Rudner már korábban is tiszteletbeli vasasos volt. Évekkel ezelőtt felvették vele a kapcsolatot, és a békéscsabai egyesülettel megegyezve részt vett a Vasas nemzetközi tornáin. Emellett egyéni edzésterveket is kapott, ami alapján készült. Rudner az évkezdet óta kollégista, a Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium tanulója. Kezdi megszokni az itteni életet, tetszik neki Budapest és persze a csapat is.

A már biztosan meghívottak névsora: Isaiah Hartenstein (Quakenbrucker, német, 1998), Davide Moretti (Stella Azzurra, olasz, 1998), Tadas Sedekerskis (Laboral Kutxa, spanyol, 1998), Bahadir Erdem (Anadolu Efes, török, 1998), Victor Moreno (Fuenlabrada, spanyol, 1998), Rudner Gábor (Vasas, 1998), Eric Martinez (FC Barcelona, spanyol, 1998), Manuel Vazquez (Cajasol Sevilla, spanyol, 1998), Mihalisz Lountzisz (Kronosz BC, görög, 1998), Andrej Lopatyin (CSZKA Moszkva, orosz, 1998), Grigorij Motovilov (Triumf, orosz, 1998), Vaszilisz Hrisztidisz (Mantoulidisz, görög, 1998), Omer Faruk Yurtseven (Fenerbahce, török, 1998), Mumin Tunc (Tofas, török, 1998)