UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2014-02-21 09:54

Elismerésre méltó asztaltársaság (+ VIDEÓ)

Nem akármilyen „csata” után a Jászkun Volán SC asztaliteniszezői nyerték januári teljesítményük alapján „A hónap műhelye" díjat és az azzal járó 500 ezer forintos Decathlon-spotszervásárlási utalványt. A szolnokiak mindössze egy helyezési számmal előzték meg a paksi Atomerőmű SE cselgáncsozóit.

Szud Ádám
Szud Ádám
Munkatársainktól Az 1992-ben alakult szolnoki klubban csupán két edző – Szöllősi Péter és Molnár László – foglalkozik a gyerekekkel. Két teremben hat-hat asztalon gyakorolnak, ám a korábbi „garázs-projekt” odáig fejlődött, hogy immár olimpikonjuk is van. Az egyszakosztályos klub tipikus példája a szerény körülmények között, mégis rendkívül eredményesen dolgozó utánpótlás-nevelő műhelyeknek. Legsikeresebb versenyzőjük Szudi Ádám, a MOL Új Európa Alapítvány támogatottja, de a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is anyagi segítséget nyújtott számára az ifjúsági olimpiai selejtezőn való részvételhez. Ádám egyébként az idén érettségizik olyan iskolában, ahol a tantárgyak egy részét angolul tanulja.
Nagypál Márta
Nagypál Márta
Januárban sikert sikerre halmoztak a kisegyesület fiataljai. Szudi a portugáliai Vilanova de Gaián rendezett ifjúsági olimpiai selejtezőtornán bejutott a legjobb négy közé, így kvótát szerzett a nyári, nandzsingi játékokra. A korosztályos Budapest-bajnokságon – amely az év első országos ranglistaversenye volt – Molnár István Patrik aranyérmes lett serdülő egyesben, serdülő párosban és ifjúsági párosban is. Nagypál Márta serdülő párosban az első, egyesben a harmadik helyen végzett. Nővérével, Csillával bronzérmes lett ifjúsági párosban, s nem akármilyen szenzációt okozva másodikként zárta az idősebb korosztály egyes versenyszámát is. Ugyanott Nagypál Csilla a dobogó harmadik fokára állhatott fel.
Molnár István Patrik
Molnár István Patrik
Az idei első díjra a korábbiakhoz hasonlóan több száz jelölést adtak le sportszervezetek, szakemberek és sportkedvelők. A Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu alkotta kuratórium a januári eredmények, teljesítmények alapján a figyelmébe ajánlott szakosztályok közül választotta ki az az öt műhelyt, amely felkerült az Utanpotlassport.hu-n nyilvánosságra hozott szavazólapra. A tizenegy napig tartó voksolást paksi Atomerőmű SE cselgáncsozói nyerték a szolnokiak előtt. Ahogyan az a kiírásban is szerepel: a közönségszavazás eredménye huszonöt százalékot nyomott a latban a végelszámoláskor. A kuratóriumnál Jászkun Volán SC, Atomerőmű SE volt a sorrend az első két helyen, s ez azt jelentette, hogy az összesítésben – mindössze egy helyezésszámnyi különbséggel az asztaliteniszezők vihették el a pálmát.
Nagypál Csilla
Nagypál Csilla
A januári „A hónap műhelye”-díj ünnepélyes átadását február 28-én, pénteken tartjuk a Magyar Olimpiai Bizottság székházában: a győztes szakosztály képviselői itt vehetik át a kitüntető címet és az azzal járó 500 ezer forintos Decathlon-sportszervásárlási utalványt. A részletes eredmények ITT tekinthetők meg. A februári teljesítmények alapján március 5-ig lehet jelölni az év második hónapjának díjazottjára ITT.