UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2014-03-02 15:03

Céloz és talál

Major Veronika szoros versenyben, ukrán vetélytársát egy körrel megelőzve aranyérmet szerzett a junior női futócéllövők 40 vegyes számában a moszkvai légfegyveres Európa-bajnokságon.

UP-info A mindössze 16 éves sportoló 364 körrel teljesítette a 40 lövést, így eggyel megelőzte a második helyen végző ukrán Darja Rozsnyatovszkát. A harmadik a szintén ukrán Nagya Gyenyina lett (359).
majos_veronika
majos_veronika
Major 2009-ben ismerkedett meg a sportlövészettel. A rendszeres edzések hamar meghozták eredményüket, két évvel később már korosztályos bajnoki címeket szerzett. Az áttörés éve 2012 éve volt: szerzett négy aranyat az ob-n, s győzött a Hungarian Openen, a stockholmi világbajnokságról pedig ezüst- és bronzérmet hozott haza. Tavaly, az odensei kontinensviadalon egyéni csúccsal győzött, a 40 vegyes számban viszont „csak" a dobogó második fokára állhatott. Kissné Oroszi Edit edző már akkor nagy jövőt jósolt a fiatal keszthelyi sportlövőnek. A moszkvai viadal krónikájához tartozik: két napja Péni István megnyerte a kvalifikációs versenyt, és indulási jogot szerzett a nandzsingi ifjúsági olimpiára.