UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2014-03-29 16:20

Négy diákolimpiai döntős

A Szent László Gimnázium 3, a Teleki Szakközépiskola és a Fasori Gimnázium 1-1 csapattal kvalifikálta magát a fiú 6. korcsoport diákolimpiai döntőjébe. Hatodikként a kazincbarcikai Irinyi Szakközépiskola lesz a budapestiek ellenfele március 31-én.

KÜLSŐ TUDÓSTÁS, Szendrei Péter (Budapest) A fiú 6. korcsoport selejtezőjének A csoportjából a március 31-i döntőbe nagy fölénnyel jutott a Szent László Gimnázium 3. csapata. Néha a tavalyinál döcögősebb játékkal, de hozva a kötelezőt a Teleki Szakközépiskola is finalista. Ebben a csoportban a 3. helyet, így a kvalifikáció lehetőségét a Fasori Evangélikus Gimnázium 1. csapata szerezte meg. diakolfiu62014-02vedekezesA B csoportból a Szent Lászlósok 1. és 2. csapata is a döntőbe verekedte magát. Itt a 3. helyért viszont óriási küzdelem alakult ki a kőbányaiak 5. csapata, valamint a Fasori Evangélikusok 2. csapata között: csak az utolsó mérkőzés utolsó másodpercében dőlt el, hogy egyetlen több lőtt góllal a Fasoriak örülhettek jobban. A két csoport harmadik helyezettjei (Fasori 1 – Fasori 2.) az egyetlen még kiadó döntős helyért kiélezett „testvérharcot” folytattak. A rendes játékidőben 2:2-es döntetlen lett az eredmény, a büntetőknél viszont a fiatalabb evangélikusok – az 1. csapat tagjai – jobban koncentráltak. A többi helyosztón a Szent Lászlós 5. csapat könnyen győzött a Fasoriak 3. csapat ellen (9:0-ás végeredménnyel, megszerezve a 8. helyet). A 10. helyért a Vörösmarty gimnazisták a Szent Lászlósok 4. csapatát verték változatos küzdelemben, jobban akarva a győzelmet, 3:2-re nyertek. A selejtezőtornáról 5 csapat jutott a döntőbe, melléjük a kazincbarcikai Irinyi János Szakközépiskola csapata kvalifikálta magát.

A selejtezőtorna végeredménye: Döntőbe jutottak: Szent László Gimnázium 1., 2. és 3. csapata, Teleki Szakközépiskola, Fasori Evangélikus Gimnázium 1. csapata. 7. helyezett: Fasori Evangélikus Gimnázium 2. csapata. 8. helyezett: Szent László Gimnázium 5. csapata. 9. helyezett: Fasori Evangélikus Gimnázium 3. csapata. 10. helyezett: Vörösmarty Mihály Gimnázium. 11. helyezett: Szent László Gimnázium 4. csapata.

A versenyeket a Facebook Gyeplabda diákolimpia csoportjában is követhetik az érdeklődők.