UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2014-03-30 17:31

Puskás az új Puskás

Nagy arccal ment Eindhovenbe. Gyorsan visszaráncigálták a földre. Most meg már a Manchester United szeretné szerződtetni. Puskás Martinról cikkez az angol sajtó.

Nagy-Pál Tamás Szenzációs hírről számolt be szombat késő este a mértékadó angol lap, a Mirror online kiadása: a Manchester United a jelenleg a PSV-ben futballozó, tizenöt éves magyarral, Puskás Martinnal szeretné megerősíteni keretét. „A Manchester United Puskással (nem, nem vele!) erősítené meg David Moyes csapatát” – harsogja az írás címe, öles betűkkel.
Puskás Martinv
Puskás Martinv
A bevezetőben rögtön párhuzamot is von a szerző a névrokonok között: mindketten támadók, ráadásul bal lábasak is. A cikk szerzője, Simon Mullock nem fukarkodik a jelzőkkel sem Öcsi bácsival, sem Martinnal kapcsolatban. Előbbit az 50-es, 60-as évek, de talán minden idők legnagyobbjának nevezi, utóbbit pedig méltónak találja örökösének. Úgy tudja, hogy a manchesteri alakulat már egyáltalán nem figyeli Martint, hanem gőzerővel azon dolgozik, hogy szerződtethesse, mielőtt még más nagy klubnak is szemet szúr. Martin pár hónapja járt a legnagyobb titokban a szigetországban, ahol az MU juniorcsapatának az edzésein vett részt. Gyorsan meggyőzte a brit szakembereket. Martin egyébként jelenleg a holland PSV-ben játszik, ahová két évvel ezelőtt került a szombathelyi Illés Akadémiáról. Az eindhoveni klubban Ruud van Nistelrooy az egyik trénere, aki a világbajnokság után már a holland felnőtt-válogatott másodedzője lesz. Az új Puskásnak nehezen ment a beilleszkedés. Akkoriban az Origónak adott nyilatkozatában saját maga vallotta be, hogy félvállról vette a dolgokat, „mert majd úgyis lövöm a gólokat.” Emiatt se perc alatt a kispadon találta magát, onnan kellett újraépíteni a róla kialakult képet. A jelek szerint sikerült, hiszen azóta az U16-os vagy az U17-es csapat tagja, ráadásul már a (magyar) korosztályos válogatottakba is bekerült. Hollandiában rengeteget fejlődött két év alatt, az említett affér miatt a felfogása is jelentősen változott, mely a Mirrornak adott nyilatkozatából is kitűnik: „Szeretem az angol labdarúgást. Ez a legjobb bajnokság a világon. Szerencsés vagyok, hogy ekkora klubban vesznek számításba. Viszont tudom, hogy a tehetségem messze nem elég, keményen meg kell dolgoznom azért, hogy bármit is elérhessek.” Ez az a szemlélet, amit sokan hiányolnak a mai magyar futballpalántáktól. Úgy látszik, Einhovendben tudják, hogyan kell hatni a gyerekekre.