UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági olimpia

2014-04-02 15:03

Minden a legnagyobb rendben

Utoljára látogatott Nandzsingba a Nemzetközi Olimpiai Bizottság küldöttsége. Az olimpiai bajnok úszó, Alekszandr Popov vezette társaság elégedetten nyugtázhatta, minden a legnagyobb rendben halad a második ifjúsági olimpia helyszínén.

mob.hu A NOB Koordinációs Bizottsága ötödször, utoljára szemlézett a kínai metropoliszban, ahol az elmúlt hét végén a Magyar Olimpiai Bizottság nemzetközi igazgatója, dr. Nagy Zsigmond is járt. A részvétel előkészítéseként, és az olimpiai hagyományokat tiszteletben tartva négy hónappal a játékok előtt csapatvezetői szemináriumon látták vendégül a megjelent 198 ország képviselőjét.
nandzsing_nagy_zsigmond
nandzsing_nagy_zsigmond
„Ez a szám augusztusra egész bizonyosan eléri az olimpiai család teljes létszámát, ugyanis mind a kétszáznégy tagország részvételére számítanak a szervezők" - hangsúlyozta a sportvezető. A szeminárium után került sor az Alekszandr Popov vezette látogatásra is. A bizottság tagjai meggyőződhettek arról, hogy Nandzsing készen áll az ifjúsági olimpia megrendezésére. Az egykori, kiváló úszó elismerését fejezte ki a helyi szervezőnek és a Kínai Olimpiai Bizottságnak is a remek munkáért. A játékok megnyitója előtt 137 nappal a Nandzsingi Szervező Bizottság (NYOGOC) áttekintést adott a látogatóknak az előkészületekről, a befejezés előtt álló, világszínvonalú létesítményekről. Az infrastruktúra bizonyos részét már tavaly nyáron tesztelték, az ázsiai ifjúsági játékok idején. Az új olimpiai falu a fenntarthatóság jegyében épül, Nandzsing örökségét képezve megfizethető lakhatást biztosít a jövőben. A kínai nagyvárosban számos új lehetőséggel találkozhatnak a résztvevők, így a rögbivel és a golffal, amelyek 2016-ban Rióban is szerepelnek. Az ifjúsági olimpián a sportolók a versenyek mellett kulturális és oktatási programokban is részt vesznek, többek közt workshopokon, amelyeknek témája például a karriermenedzsment, az antidopping, a táplálkozás és a csapatépítés. Ezekbe a helyi iskolákat és klubokat is bevonják. Az ifjúsági olimpia fáklyáját harminc nap múlva gyújtják meg Görögországban.