UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2014-04-21 07:57

Törököt fogott

A sorfal felállt, ám maradt hely mellette, a labdát a rövid sarokba lehetett küldeni: Takács Martin pedig 18 méterről pontosan oda is tekerte a labdát. Mindezt Törökországban, az U15-ös válogatott harmadik hivatalos mérkőzésén.

Nagy-Pál Tamás Az U15-ös válogatott nem aprózta el, harmadik és negyedik tétmérkőzésén is a fölöttébb erős törökökkel találkozott idegenben. Az eredmények minden várakozást felülmúltak: az első meccsen 2-1-re győztek honfitársaink, a másodikon 3-3-as döntetlen született. Mindkét meccsen a PMFC tehetsége, Takács Martin szerezte az utolsó vendég gólt. A 15 éves szabadrúgás-specialistával beszélgettünk. – A törökök réme lettél.
Takács Martin
Takács Martin
 Fantasztikus élmény volt. Amikor a gólokat szereztem, kirohantam a kispadhoz, jöttek a társak és összeborulva örültünk. Gyönyörű pillanatok voltak!  Melyik gólod tetszett jobban?  A szabadrúgás. A sorfal és a kapus felkínálta a rövid sarkot, megnéztem, és sikerült oda rúgnom tizennyolc méterről.  Szabadrúgás-specialista vagy?  Igen, nagyon szeretek szabadot rúgni. Bár az idén a bajnokságban még nem sikerült, tavaly az MTK-nak és a Paksnak is lőttem ilyen gólt.  Azért a másik gólod sem lehetett csúnya…  Szöglet után testcsellel elküldtem a védőt és átrúgtam a hosszúba a labdát. Az is tetszett. Már csak pár perc volt hátra, meg voltam róla győződve, hogy ismét győztes gólt szereztem. Aztán sajnos kaptunk egyet.  Ennek ellenére a két meccsen négy pont Törökországban meglehetősen jó eredménynek mutatkozik.  Az első találkozón masszív csapat ellen játszottunk, jó iramú meccsen sikerült nyernünk. Amit az edző kért, azt többnyire teljesítettük. A másodikon már sokkal agresszívabbak voltak a törökök, arra készültek, hogy visszavágnak nekünk. Kemény meccs volt, de akkor is nagyon közel voltunk a győzelemhez, úgyhogy elégedett vagyok.  Kezd összeállni a csapat?  Igen, úgy érzem. Formálódó gárda révén természetesen akadnak hiányosságok, de jó kis csapat lesz ez.  A közösség?  Remek! Jó a hangulat, sokat beszélgetünk egymással és semmi irigység nincs köztünk.  Puskás Martin a csatártársad. Szóba került köztetek a Manchester United?  Persze, érdeklődtem nála. Azt mondta, még várja a klubtól a visszajelzést.  Neked is van mivel büszkélkednek, hiszen voltál a Sportingnál próbajátékon.  Horvát akadémiával vagyok kapcsolatban, velük szerepeltem egy tornán Lisszabonban. Összesen kétszáz gyerek játszott, de csak hármunkat hívtak vissza a nyáron egyhetes edzőtáborba.  Mesélj kicsit róla!  A Sporting akadémiáján voltunk, megmutattak mindent, edzéseken vettünk részt és két meccset is játszottunk. Az egyiken gólpasszt adtam. A portugál srácok jól fogadtak, kedvesek, segítőkészek voltak. A körülmények pedig egyszerűen felülmúlhatatlanok.  Segíts, kérlek! Ki is nevelkedett ezen az akadémián?
Takács Martin2
Takács Martin2
 Természetesen Cristiano Ronaldo. Real Madrid szurkoló vagyok, nagyon szeretem a játékát, felnézek rá emberileg is, úgyhogy emiatt még különlegesebb érzés volt kinn szerepelni. De nemcsak Ronaldo miatt, hiszen Figo, Nani vagy éppen Quaresma is ott vált labdarúgóvá.  Miben maradtatok az akadémia vezetőivel?  Meg voltak elégedve velem. Nyáron visszavárnak, hogy megnézzék a testfelépítésemet, hogyan fejlődök egy év alatt.  Addig pedig csak a Pécs?  Még jó, hiszen már nyolcéves korom óta focizom a városban.  Hogyan kezdted?  A helyzet adott volt, mert anyukám és apukám is focizott annak idején. Már kisgyerekkoromban is rúgtam a bőrt, aztán ismerősömmel egyszer lementem az akkor még létező Pécsi Góliátba. Megtetszettem az edzőknek és ott ragadtam.  Hogy megy a játék a klubodban?  Kicsit többet vártam a szezon elején magamtól, nem olyan jól megy eddig, mint tavaly. Mindig magasra teszem a lécet.  Hol van most pontosan?  Azt vártam volna el magamtól, hogy tizenhat-tizenhét gólt szerezzek az évadban. Tavaly ugyan huszonegy jött össze tizenöt gólpassz mellett, de most idősebbek között vagyok, ugyanis az U16-ban játszom. Nyolc gólom van csak és hat-hét asszisztom. De megpróbálok mindent megtenni, hogy a hátralévő fordulókban megközelítsem célomat.