UtánpótlásSport
2024. május 7.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2014-05-22 11:20

Még újabb kihívás

Szereti a kihívásokat, a vízilabdában csak "akasztott ember" nem volt. Kétszeres olimpiai bajnok, játékvezetőként ob I-es döntőt is jegyez. Most a Vasasban vállal feladatot. Interjú Fodor Rajmunddal, a piros-kékek új ifjúsági edzőjével.

Jegesy András Idén lesz tíz éve, hogy Athénban olimpiai bajnoki címet nyert. Az évforduló különlegességét az adja, hogy az akkori válogattot csapattárssal, Steinmetz Ádámmal együtt vágnak bele legújabb kalandjukba. Steinmetz a Vasas szakmai igazgatóhelyettese, Fodor Rajmund pedig az ificsapat edzője a következő szezontól. - Foglalt volt a telefonja. Csak nem az új munkakör miatt keresték? - Nem, a nyári vízilabda-táboraimat szerveztem, sokfelé leszünk idén is, Máltán, Londonban, Dublinban, de itthon is, több helyen. Sajnos, egyszerre én is csak egy helyen tudok lenni, ez a szervezés a nehezebb része a dolognak, de szeretem a kihívásokat. - Látható; mindent kipróbált már a vízilabdában, az idei, Eger-Szolnok döntőn még mérkőzéseket is vezetett, most pedig utánpótlásedző lesz.
fodorbirokent2
fodorbirokent2
- Én inkább úgy mondanám, hogy egy dologgal foglalkozom. És ez a vízilabda. 2008 óta tudatosan adtam alább a szakmai szinteket játékosként, ha nem idén, akkor a következő szezonban mindenképpen végleg kiszálltam volna a medencéből – mármint a hivatalos mérkőzésekről, játszani azért még szeretnék hobbiszinten. Mostani csapatomnál, az UVSE-nél pedig már végeztem edzői feladatokat, szóval ez nem lesz teljesen idegen közeg. - Az athéni dobogón vélhetően még nem gondolták volna Steinmetz Ádámmal, hogy majd együtt dolgoznak tíz évvel később – ráadásul „ős-szegediként” is érdekes választásnak tűnik a Vasas. - Valóban, Athénban még egyáltalán nem gondoltunk erre Ádámmal, most így alakult az élet. Egyébként azelőtt az UVSE-hez sem volt különösebb közöm, mielőtt odakerültem volna, mégis, az elmúlt két év nagyon kellemes szakmai tanulmányút volt. Godova Gábor és a stáb mellett olyan dolgokat tanultam meg, amit az egyébként igen gazdag játékoskarrierem alatt nem. A következő két-három hétben eldől, hogy az UVSE feljut-e az első osztályba, most mindannyian ezen leszünk. Aztán következik a folytatás. - Miért döntött úgy, hogy a odaigazol? - Egyrészt szakmai kihívás, másrészt a koncepció, amit a vezetőség felvázolt, tetszett és annak is nagyon örültem, hogy rám gondoltak, mint ifjúsági edző. A többi részletről is sikerült megállapodnunk, így arra jutottunk, hogy fussunk neki, próbáljuk meg. A Vasasban most változás következik az utánpótlás-nevelésben és ennek leszünk a részesei Ádámmal. - A mérce mindig magas a Vasasban... - Nagyon komoly örökséget veszek át, mert Faragó Tamás és Kenéz György olimpiai bajnokok után lesz az enyém az ifjúsági csapat, ezért is mondom, hogy szakmai kihívás. Az idei szezonban Komjádi-kupát nyert a csapat, ráadásul a Vasasnak hagyományszerűen erős az utánpótlása. Sok új ember érkezik a szakmai stábba, ezért úgy gondolom, hogy a lendülettel nem lesz baj. Összerázódott stábbal, jól működő munkaközösségben szép eredményeket lehet elérni. - A mindennapi életére milyen hatással lesz az új munkahely?
fodor_rajmund_gyermekeivel_jo
fodor_rajmund_gyermekeivel_jo
- Ahogy már említettem, a vezetőség nagyon nyitott volt arra, hogy a táborokban továbbra is személyesen részt vehessek, ami nekem nagyon fontos, és nagyra értékelem, hogy kompromisszumkészek voltak. A családomra pedig mindig is szakítottam időt, mert az én életemben a család az első, és ez a Vasas alapgondolatával is megegyezik.