UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2014-06-05 14:53

Kétszázas gólvágó

A kiesés elől menekültek, bajnokok lettek. Sejben Viktor megszerezte a kétszázadik gólját, amit nem csak a jubileum miatt tart pályafutása legnagyobb találatának. Jól érzi magát Fehérváron, reméli, hogy a közeljövőben a Vidi első csapatában is bemutatkozhat.

Nagy-Pál Tamás Bár még egy forduló hátra van az U21-es pontvadászatból, a Videoton fiatal csapata – hatalmas meglepetésre – bajnoki címet ünnepelhet, az összes akadémiát maga mögé utasítva. A DVSC-DLA elleni, aranyat érő siker alkalmával Sejben Viktor is lőtt gólt. Tíz találattal jelenleg a gárda házi gólkirálya.
Sejben Viktor
Sejben Viktor
A csatárra szép napok járnak mostanában, hiszen a bajnoki elsőség mellett a 18. születésnapját is ünnepli. „Mindkettő nagyon fontos, hiszen bajnokságot nyerni mindig remek érzés, nagykorúvá pedig csak egyszer válik az ember – mosolygott  a székesfehérvári támadó. – Nem volt könnyű megszerezni az aranyat, mert erős csapatok alkotják a mezőnyt. Mindig voltak visszajátszók, így a mi fiatal csapatunk sokszor idősebb játékosokkal találkozott. A Loki elleni meccs után nem vittük túlzásba az ünneplést, mert még megyünk Nyíregyházára is. Persze, ami késik, nem múlik: majd a szezon végeztével.” Nem kis bravúrt ért el a Vidi, ugyanis a sorozat jogelődjének számító U19-es bajnokság első osztályába csak tavaly jutott fel, így újoncként szerezte meg a bajnoki címet. Ezzel egyébként „rekordbajnok” lett, hiszen a kísérleti korosztály megszűnik ősztől. „Egyáltalán nem ilyen célokkal vágtunk neki a szezonnak. Kényszerhelyzetben voltunk, ugyanis az U17-es csapatunk elég gyenge, és ha kieső lenne, a két bajnokságot egybeszámolják, és az ránk nézve kellemetlen következményekkel járhat. Magyarán: azért kellett sok pontot szereznünk, hogy ki ne pottyanjunk. Félévkor aztán a harmadik helyen fordultunk, de még akkor is a bennmaradás volt a cél. De jöttek továbbra is az eredmények, és mi is elhittük, hogy ebből még érem is lehet. Az, hogy ez a legfényesebb lett, szenzációs érzés.” A sorozat megszüntetése minket meglepetésként ért, ugyanis korosztályos bajnokságokra ritkán jellemző, hogy ennyire kiegyenlített legyen a mezőny, a sok éles meccs pedig egyértelműen a fiatalok fejlődését szolgálja. Sokatmondó adat, hogy még a bajnoknak is csak plusz 16-os volt a gólkülönbsége. Mint Viktor is elmondta, egyetlen mérkőzésen sem érezte úgy, hogy annak lenne egyértelmű esélyese. Elégedettek lehetnek tehát Székesfehérváron, bár az ifjú tehetség azért talált kivetni valót a szezonjában. „Ha a gólok számát nézzük, nem vagyok teljesen elégedett, mert tavaly harmincöttel lettem gólkirály az U18-ban. Viszont most egyrészt idősebbekkel játszottam, másrészt új posztokon is kipróbáltam magam. Míg régebben center voltam, most sokszor kikerültem bal vagy jobb szélre, vagyis a támadóalakzat bármelyik részén játszottam. Szerencsére így is sikerült azért gólokat lőnöm és rengeteg gólpasszom is volt. Jól éreztem magam az új pozíciókban is. A jövőm szempontjából ez csak az előnyömre válhat.” Amikor arról kérdeztük, hogy melyik volt az idei szezonjának, illetve pályafutásának a legnagyobb gólja, ugyanazt a választ kaptuk mindkettőre. „Amit a Szombathely elleni hazai mérkőzésen lőttem. Jó meccs volt, végig kiegyenlített. Hátrányból fordítottunk, de a vége felé nagyon keményen kellett védekeznünk. A hajrában a bal oldalon labdaszerzésből indultam meg a saját térfelemről. Vittem befelé a labdát, még a 16-os előtt középre húztam, és jobb lábbal kilőttem a hosszú felsőt. Ezzel el is dőlt a meccs. Ez volt pályafutásom kétszázadik gólja.”
Sejben Viktor1
Sejben Viktor1
A szövetség adatbázisa szerint mindezt 159 mérkőzésen érte el. „Amióta focizom, támadó vagyok – mondta. - Minden évben odafértem a góllövőlista élmezőnyébe . U15-ben gólkirály is voltam negyvenhárom találattal, de igazság szerint U12 óta már össze-vissza játszom a korosztályokban. Most is én vagyok az egyik legfiatalabb a csapatban.” A székesfehérvári születésű játékos azt is elárulta, hogy egyesületben az első mesterei nem kisebb labdarúgók voltak, mint a Vidivel UEFA-kupa ezüstérmes Szabó József és Csongrádi Ferenc. „Akkor még kispályán játszottam, U12-ben kerültem ki először nagypályára. Egész pályafutásom alatt ebben a klubban szerepeltem. Volt sok megkeresésem, több akadémiától is. Viszont úgy vagyok vele, hogy itt teljesen jók a körülmények. Aztán meglátjuk, mit hoz a jövő.” Viktor a képességeivel is tisztában van. „Legnagyobb erősségemnek a játékügyességet és a gyorsaságot tartom. A kisjátékokban is otthon vagyok, és jól látok a pályán. A gyengébbik lábamat viszont fejlesztenem kell még, bár az elmúlt szezonban az is sokkal jobb lett.” A jövőre nézve elmondta, hogy szerinte ősztől a Videoton második csapatának lesz a tagja, de reményei szerint akár már a felnőttek között is bemutatkozhat. Ezen kívül azzal a korosztályos gárdával vár rá Eb-selejtező, amely nem a legjobb eredményeket érte el a közelmúltban Olaszország és Gibraltár ellen. „Ausztriában 3-3-at játszottunk nemrég, ott már egész jól ment a csapatnak. Többen is kiemelték, hogy nemzetközi sebességem van, amit próbálok is kamatoztatni. Jó játékosok alkotják a keretet, nagy a merítési lehetőség. Szerintem, ha mindenki a maximumot nyújtja, szép eredményeket érhetünk el az őszi Eb-selejtezőkön.” Végül arról kérdeztük, hogy ha most ölébe pottyanna a lehetőség, a világ melyik kapusának rúgna gólt legszívesebben? „A Chelsea hálóőrének, Petr Cechnek, mert szerintem jelenleg ő a legjobb a világon.” Erre valószínűleg nem lesz lehetősége, de ez nem feltétlenül Viktor hibája, hiszen a cseh portás már a 33. évében jár.