UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2014-06-11 15:43

Mindig magasabbra!

Alig egy év leforgása alatt tizenegy centimétert nőtt az immár bőven két méter feletti Bobróczky Róbert, mégsem ez a legnagyobb változás az életében. Az aradi fiatalember elhatározta, a sportágak közül a kosárlabda mellett kötelezi el magát, ezért római akadémián pallérozódik tovább.

reb Egy éve még „csak” 213 centiméter magas volt Bobróczky Róbert, amikor honlapunk idehaza elsőként írt róla. Hiába, ez a magasság még a nagyemberek között sem megszokott, pláne, ha mindössze 13 éves kissrácról van szó. Azóta 224 centiméteresre  „nyúlt” a Best Baschet Arad játékosa, ám ez korántsem a legnagyobb változás életében. Bár korábban két évig úszott, hosszabb ideig atletizált és cselgáncsozott, az idén eldöntötte, párját ritkító adottságát a kosárlabdapalánk alatt kamatoztatja. Ennek érdekében a neves római akadémián, a Stella Azzurán folytatja.
bobroczky_facebook
bobroczky_facebook
– Nekünk az a legfontosabb, hogy a gyerek mosolyogjon – mondja az édesapa, Bobróczky Zsigmond. – Márpedig amikor Rómában jártunk, nagyon tetszett neki, amit látott. Az akadémia jól felszerelt, színvonalas, remek játékosokkal. Biztos, hogy sokat fejlődhet ott. Róbertet korábban Európa számos klubja vitte volna, de kosarat kapott többek között a Barcelona és a Real Madrid is.  Adta magát a kérdés, miért éppen Rómára esett a család választása. Mint kiderül: az olasz főváros van a legközelebb. Igaz, a család nem teszi át székhelyét, a tinédzser fiú egyedül költözik az örök városba, valamikor júliusban. A rómaiak mellett szólt továbbá, hogy a velük szoros együttműködésben lévő Vasasban is csupa jót mondtak az olaszországi műhelyről. Az aradi klubot vezető édesapa azt mondja, egy év fizikai alapozómunka vár a fiára. Úgy látja, tovább nyúlni már sokkal többet nem fog, várhatóan 229-230 centiméterig jut. Az izomzat fejlődése eddig nem tudta követni a magasság ugrásszerű növekedését, ám minden gyerek életében váltakoznak ezek a periódusok. Róbertében talán most az következik, hogy „húst szed magára”. Azaz izmot pakolnak a fiatalemberre, aki édesapja elmondása szerint már az elmúlt egy évben is valamivel szélesebb, vállasabb lett. Már tavalyi cikkünkben is szó esett arról, hogy sokan csúfolták, bántották őt elképesztő magassága miatt. Meccsenként hiába próbálnak ellene akár ketten-hárman is védekezni ellen (a legtöbbször sikertelenül), az erő még hiányozhat. Nem véletlenül írta több pikírt kommentelő, könnyen „felboríthatják”. – Ilyen szempontból is nagyon rokonszenves volt, amit Rómában tapasztaltunk. Nekünk tényleg az a legfontosabb, hogy Róbertnek a legjobb legyen. Márpedig odakint úgy érezte, befogadják. Az a lényeg, hogy a fiunkat olyanok vegyék körül, akik nemcsak a magasságot, hanem az embert is észreveszik.