UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2014-07-01 22:34

Rágós koreai vacsora

Sima kezdés, verejtékes befejezés: 73-68-ra győzött az utolsó csoportmeccsén a magyar csapat Dél-Korea ellen az U17-es világbajnokságon. Mészárosné Kovács Andrea együttesére a nyolc közé jutásért Egyiptom vár rá.

reb A magyar csapat tét nélkül, a csoportelsőség birtokában vágott neki az utolsó találkozójának az A jelű négyesben a Csehországban zajló U17-es világbajnokságon. Mészárosné Kovács Andrea tanítványai remek hosszabbításos sikerrel kezdtek Kanada ellen, s ezt képesek voltak felülmúlni a tavaly U16-os Európa-bajnokságon ezüstérmes cseh válogatott elleni diadallal. Az ellenfél, Dél-Korea viszont mindkét említett csoportellenféltől kikapott. Az esti meccs kezdetére az is kiderült, a nyolc közé jutásért a B kvartettben három nagy zakót begyűjtő Egyiptom lesz az ellenfél szerdán.
mo_korea02_FIBA
mo_korea02_FIBA
Az előzményeknek megfelelően felszabadultan kezdett a magyar csapat: Kiss Virág bő öt perc alatt hat pontot szerzett, Aho Nina és Dubei Debóra is triplával terhelte a dél-koreai kosarat, Kuttor Enikő duplája már 14-4-es vezetést rögzített. Remekeltek a lányok, Solymosi Noémi, Böröndy Dominika, Nagy Dorottya is betalált, Studer triplával köszönt be – 24-9-cel zárult az első játékrész. A második kezdetén mintha kicsit kiengedtek volna a lányok, a koreaiak helyzetkihasználásán múlt, hogy „csak" 6-2-re nyerték az első három percet. Azonban gyors egymásutánban Nagy Dorottya, Jankó Flóra, Aho Nina is betalált, s már majdnem húsz pont volt közte (34-15). Folytatódott a „mészárlás”, Dél-Korea csak asszisztált a magyar örömjátékhoz (42-17). A harmadik negyedben kapkodósabbá, olykor pontatlanná vált a játék, s az ázsiaiak is ébredni kezdtek a félálomból. Mészárosné Kovács Andrea szövetségi edző érezhetően igyekezett az alapembereken kívül a többi játékosnak is minél több lehetőséget adni. Ugyanakkor Dél-Korea elkeseredett egész pályás letámadásba kezdett, s szó mi szó, megzavarta a mieinket. A magyar védekezés fellazulását jól mutatja, hogy az ellenfél 17 pontot szerzett a teljes első félidőben, ellenben harmincat ért el egyetlen negyed alatt (61-47). Izgalmassá tette magának az utolsó tíz percet a magyar együttes: Kim Je-dzsin egy és Kim Dzsi-jang két triplájával 66-60-ra jött fel az ellen, ami az első két negyed dél-koreai nihiljét elnézve igencsak elismerésre méltó. A hosszú magyar gólcsendet Kuttor Enikő duplája törte meg. Weninger Virág is szépen kígyózott be a palánk alá, ezzel kevesebb, mint három perccel a vége előtt nyolc pont lett a különbség (70-62). Csakhogy An He-dzsi és Pak Ji-szu találataival alig két kosár volt a különbség (72-68), ezért Mészárosné gyorsan magához rendelte övéit. Az eredmény érdemben már nem változott, a magának nehézzé tett meccsen 73-68-ra nyert a csoportelső magyar csapat. „A csoportmérkőzéseken várakozáson felül teljesítettünk, így kedvező pozícióból várhatjuk a folytatást – tekintett a jövőre Mészárosné Kovács Andrea. – Örülünk, hogy az amerikai, ausztrál és spanyol csapatok mellett Magyarország is veretlen maradt. Szerdán Egyiptom ellen is győzni akarunk, megmutatva, hogy a világbajnokság legjobb nyolc csapata között van a helyünk.” U17-es leány kosárlabda-világbajnokság, A csoport Magyarország-Dél-Korea 73-68 (24-9, 18-8, 19-30, 12-21) Pontszerzőink: Kuttor E. 14, Kiss V. 12, Aho N. 8,Nagy D. 6,  Weninger V. 6, Dubei D. 5, Solymosi N. 5, Studer Á. 5, Böröndy D. 4. Horváth K. 4, Jankó F. 4 Korábban: Csehország-Kanada 71-62 (23-14, 15-17, 14-15, 19-16)