UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2014-07-06 08:35

Csak győznek és győznek

Kiváló játékkal verte a magyar női válogatott Franciaországot a junior-világbajnokságon, így veretlenül végzett csoportja élén.

Jegesy András A Japán, Kongó, Portugália és Svédország elleni mérkőzések után a C jelű csoport rangadóját játszotta szombat este a magyar női juniorválogatott. Hajdu János csapata a szintén százszázalékos franciákkal találkozott, így kiegyenlített mérkőzésre lehetett számítani. A lányok viszont másként gondolták: az együttesek Tóth Gabriella gólja,  3-3 után álltak utoljára döntetlenre.
hajdujanos
hajdujanos
Az után az történt amit a magyar csapat akart. A hatosfal jól zárt, ha pedig nem sikerült szerelni, vagy labdát szerezni, akkor ott volt Szemerey Zsófia. A magyar kapus két pazar bravúrt is bemutatott az első játékrészben, támadásban pedig sokkal lendületesebbek voltak Hajdu János lányai, mint a rivális, így honfitársaink 9-4-re elhúztak. Mintha átok ült volna a franciákon, úgy jöttek ki a lövéseik a magyar kapuról. Kétszer is kapufát találtak, majd Szemerey tolta a lécre Laura Flippes löketét. Több mint hat percig pihentek a hálók, amikor Sirián Szederke újra megzörgette a franciákét, majd Tóth Gabriella hetesét a franciáknál játszó Tóth Lilla válaszolta meg. A félidőt Szekerczés Luca találata zárta és magyar szurkolói rigmusok. A fordulás után csak térfelet, nem szerepet cseréltek a csapatok. A franciák két magyar találatot is válaszolatlanul hagytak, és Szemerey később Melissa Agathe hétméteresét is kivédte. Hajdu János együttese lendületes támadásokat vezetett és rendre jól szerelte ellenfelét. emlékezetes volt, ahogy Májer Krisztina végigrohant és hibátlanul kilőtte a rövidet, majd Szekerczés kiváló lövőcsel után Virág Noémihez továbbított, aki kegyetlen bombát küldött a francia kapuba. Mondhatni az egész mérkőzés benne volt ezekben az akciókban. A közönség magyar része átszellemülten kiabálta, hogy „tíz, tíz, tíz!”, majd ugyanilyen lelkesen skandálta Szemerey Zsófia keresztnevét. A magyar kapus megbabonázta a franciákat, ha nem ő, akkor a kapufa védett. Hajdu János már a további meccsekre is figyelemmel volt, korán elkezdte lehozni a kulcsembereket. Tehette, hiszen a franciák közel hét percen át képtelenek voltak a gólszerzésre, és nem tűnt úgy, hogy a hajrára megtáltosodnának. A meccs vége felé inkább a szabálytalanságok domináltak, egy-egy hetest még értékesítettek a csapatok, ezzel állították be a végeredményt, a nyolcgólos magyar sikert jelentő 22-14-et. Ez egyben azt is jelentette, hogy a dánok és az oroszok mellett Magyarország áll még hibátlan mérleggel. „Noha az eddigi mérkőzéseken akadtak hiányosságok, ma végre szinte tökéletesen játszottunk az első félidőben – összegzett Hajdu János, a válogatott szövetségi edzője. – Zsófi kiválóan védett és nagyszerűen működött a védekezésünk is. Sokatmondó, hogy eddig mi kaptuk a legkevesebb gólt a vb-n. A vége felé igyekeztem pihentetni néhány embert, sokat játszottak eddig is. Szlovénia ellen nyerni kell, ami nem lesz egyszerű, oda kell figyelnünk a végéig.” A válogatott Dugoszlóban játssza a nyolcaddöntőt hétfőn 18:30-tól.