UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2014-07-08 14:26

Családi körben

A Mandalskameratene keretében legutóbb Wichne, Wichne, Wichne és Wichne is szerepelt. Sőt mind a négyen pályára is léptek.

Munkatársunktól Valószínűleg – bár hivatalos forrásból megerősíteni nem tudjuk – a Wichne testvérek futballtörténelmet írtak. Hogy mivel? Amund, Idar, Torje és Eirik ugyanabban a csapatban lépett pályára egyazon mérkőzésen. Már ez is nagy szó lenne, de ha ehhez még hozzátesszük, hogy a norvég srácok egyaránt 17 évesek, vagyis négyesikrek, akkor nem túlzás kijelenteni: a világon egyedülálló dologról van szó. A tesók a norvég negyedosztályban szereplő FK Mandalskameratene játékosai és az RE FK elleni bajnokin vonulta fel. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egyszerre négyen nem voltak a pályán: egymást váltották a játéktéren. A csapat nemcsak az esemény miatti hirtelen jött hatalmas médiafigyelemnek örülhetett, hiszen Eirik vezetésével 3-1-re nyert a Mandalskameratene. „Óriási előnyünk az, hogy nagyon jól ismerjük egymást – nyilatkozta a meccs után. - Hihetetlen érzés, hogy a testvéreimmel játszhattam a pályán.” Nekünk is az, hiszen hiába kutakodunk, hármasikrekre sem emlékszünk, akik együtt szerepeltek volna. Nemhogy négyesre.

Ikrek azért bőven megfordultak egy csapatban a világtörténelem során. Itt vannak például a Bobál testvérek, Gergely és Dávid: ők az Európa-bajnokságra készülő U19-es válogatottban és a Budapest Honvédban is együtt játszanak. Németországban a török Altintop-tesók, Hamil és Hamit a leghíresebb egypetéjűek – a Schalkéban játszottak együtt. A Manchester Unitedben a brazil Fabio és Rafael da Silvát lehetett könnyen összekeverni, ha mindketten a pályán voltak. De, ha a futballtörténelem leghíresebb ikerpárját keresnénk, akkor nem is említhetnénk mást, mint a holland Frank és Ronald de Boert, akik a válogatott mellett az Ajaxban és a Barcelonában is játszottak együtt, sok egyéb mellett Bajnokok Ligáját is nyertek közösen.