UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2014-07-11 18:59

Csalódott csapatok, magyar vereség

Fordulatos, sok hibával tarkított mérkőzésen 25-24-re kikapott Romániától a magyar női kézilabda-válogatott a horvátországi junior-világbajnokságon, így vasárnap a hetedik helyért játszhat Hollandia ellen.

reb Több volt ez, mint mérkőzés előtti ünnepélyes komolyság. Valahogy a „Gyerünk, csajok!” biztatás sem volt olyan harsány, mint máskor… Szomorúság rítt le a magyar arcokról a himnusz hallgatásakor. De ugyanez igaz volt a román játékosokra is. Egyik csapat sem úgy tervezte, hogy az ötödik hely felé vezető találkozik a Horvátországban zajló junior női kézilabda-világbajnokságon. Ám Hajdu János tanítványait a németek, szomszédainkat Dél-Korea ütötte el – Románia esetében a 36-27-es vereség kapcsán az ütötte ki kifejezés a pontosabb... – az elődöntőtől...
szekerczes01_u20info
szekerczes01_u20info
Maradjunk annyiban, az első félidő nem a szép, magas színvonalú játékról marad emlékezetes. A torna addig legjobban védekező válogatottja nagyjából tizenkét perc alatt nyolc gólt kapott a románoktól. Olykor mindkét oldalon nagy volt a rohanás, sok technikai hibát követtek el a játékosok. Viszont Sirián Szederkét többször keresték labdával a társak, az immár debreceni beállós pedig becsülettel szállította a sárga lapokat, heteseket. A fél félidő alatt szerzett hat magyar találatból három a büntetővonalról született, pedig Tóth Gabriella egyet még ki is hagyott. A játékrészben jellemzően Románia vezetett két-három góllal, de a hetesből és átlövésből is eredményes Szekerczés Luca remeklésével sikerült az ellenfél nyomában maradni. Tóth sikeres betörése után a 27. minutában rövid ideig még vezetett is a Hajdu-csapat. A mester tizenöt másodperccel a szünet előtt időt kért. Bevált a megbeszélt figura, ugyanis az elemében lévő Szekerczés óriási átlövésgólt ragasztott a román kapuba: 15-14-es magyar vezetéssel zárult a játékrész. Felváltva estek a gólok a második félidő kezdetén, ám fordult a kocka az elsőhöz képest: jobbára a románok üldözték a magyarokat. A mieink 21. gólja egészen szerencsésen esett: Szekerczés büntetőből a jobb kapufára bombázott, ám a román kapus hátáról a hálóba pattant a labda. Ez azonban nem demoralizálta a kapust, aki néhány perccel később már védte a jobbátlövő hetesét. Megtört a magyar lendület, a románok sorozatban három gólt szereztek, nem véletlen, hogy Hajdu János kispadhoz szólította övéit. Ezt azonban csak itt is, ott is elkapkodott támadások követték. A magyar szakvezető Lukács Viktória első félidei sérülését leszámítva (helyére Májer Krisztina állt be) alig forgatta erősebb első sorát, a pontatlan lövésekben talán már a fáradtság is érződött. Tizenhét (!) perces magyar gólcsendet tört meg Májer az 56. percben, ám 24-22-re még mindig Románia vezetett. Hiába talált be indulásból Korsós Dorina, Gabriela Perianu találata csírájába fojtotta a magyar reményeket.  Tóth hetest rontott, az ellenfél viszont betalált, s hiába Korsós újabb gólja zárta a meccset, örömtáncot a románok járhattak 25-24-es sikerük után. Árulkodó, hogy a teljes magyar válogatottból öt játékos volt eredményes, Szekerczés kilenc, Tóth hét találattal zárt... Vasárnap a hetedik helyért lép pályára a csapat, kilenc órakor, Hollandia ellen. Női U20-as világbajnokság, Horvátország. Az 5-8. helyért. ROMÁNIA-MAGYARORSZÁG 25-24 (14-15) Kapronca, játékvezetők: Koo, Lee (dél-koreaiak). ROMÁNIA: Inculet, Serban, Dedu (kapusok), Carabulea 2 (1), Chiricuta 4, Cicic, Cirjan 3, Constantinescu 6 (2), Perianu 5, Popa 3, Pricopi 2 (1), Safta, Tanasie, Tiron, Zamfirescu. Szövetségi edző: Claudiu Marasteanu. MAGYARORSZÁG: Bíró, Ferenczi, Szemerey (kapusok), Dombi, Gyimesi, Hajtai, Korsós 5, Kurucz 2, Lukács, Májer 1, Mészáros, Sirián, Szekerczés 9 (3), Tóth G. 7 (1), Virág, Walfisch. Szövetségi edző: Hajdu János. Kiállítások: 10, ill. 4 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 7/4.