UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2014-07-18 10:21

Balsiker, (leg)jobbátlövő

Ének, család, finom hazai – ez is a franciaverés receptje volt a női junior kézilabda-világbajnokságon. Játékosszemszögből Szekerczés Luca jobbátlövő beszél a vb-ről, aki nagyon meglepődött azon, hogy az All Star-csapatba került.

reb Legszívesebben hetekig labdát sem látnék – mondja félmosollyal Szekerczés Luca, miközben a népligeti Elek Gyula Aréna lelátójára sétálunk. Érhető az „undor”: az elmúlt hónapok másról sem szóltak, mint a kézilabdáról. Bajnoki hajrá az FTC-vel, majd felkészülés a juniorválogatottal a horvátországi világbajnokságra, amelyet vasárnap a hetedik helyen zárt Hajdu János csapata.
szekerczes_luca_u20info04
szekerczes_luca_u20info04
A pálya most csendes, csak a szél zörgeti az csarnok tetőszerkezetét, mintha esne. Szekerczés pedig a kivételesen labdamentes környezetben a junior vb-ről beszél. – Nagyon csalódott vagyok – összegzi érzéseit utolsó korosztályos versenyével kapcsolatban a balkezes játékos. – Elvette a kedvemet, hogy a németek elleni negyeddöntőn ennyire főszerepet vállaltak a bírók. Persze, mi is játszhattunk volna jobban, pontosabban, de ki-ki meccsen az egyik oldalon megfújtak olyat, amit a másikon nem. Ezzel nem tudtunk mit kezdeni. Ez után nagyon akartuk az ötödik helyet, ám a románokkal mindig szoros a harc, s most a javukra dőlt el. Sajnálom, hogy hetedik hellyel búcsúztunk, többre voltunk hivatottak. Hasonlóképpen látja, ahogyan a szövetségi edző: a négy közé jutás, de legalább az ötödik hely lett volna a reális. Azt mondja, látszott, hogy Dél-Korea vagy Oroszország előttünk jár: csak lesett, milyen simán, hét góllal verték az ázsiaiak az Európa-bajnokot. Ugyanakkor volt perspektíva az együttesben, s mi sem mutatja ezt jobban, mint az, ahogyan a franciákat legyőzte a társaság. Igaz, a sikerhez több kellett. Az edzések meglehetősen ingerszegény környezetben zajlottak: túl azon, hogy a „gépi" zene hiányában az ő hangjuk zengte be a csapatbuszt a meccsre menet (fél órára laktak a kaproncai csarnoktól), szeretteikkel is találkozhattak.
szekerczes_luca_u20info02
szekerczes_luca_u20info02
A két egygólos vereség miatt keserű világversenyt a hollandok kiütésével zárta az együttes. Ezzel együtt: a vb-szereplésre nyilván nem jelentett gyógyírt, hogy Szekerczés bekerült a legjobb csapatba. Sőt a játékos maga lepődött meg ezen a leginkább, mert nem gondolta, hogy őt tartják a posztján a legjobbnak. Ideális világban a hajtás után a pihenés következne, csakhogy nem a kézilabdás lányoknak. A FTC játékosai már kedden Murauban léptek pályára (még a kézsérüléssel bajlódó Lukács Viktória is velük tartott), de a kölcsönben Siófokra kerülő jobbátlövő sem pihenhetett sokat. Már csütörtökök óta a csapattal készül. – Eredetileg egy hét szünetet kaptam volna, ez azonban három napra csökkent. Nem mintha tehettem volna, de nem is akartam alkudozni. Több korábbi társam játszik Siófokon, mégis különleges a helyzet: új a csapat, még meg kell ismernem a lányokat. Szeretném, ha minél több játéklehetőséget kapnék, hogy tovább erősödjek. Hogy aztán legközelebb már valamelyik felnőtt-világversenyen húzza a csapat szekerét.