UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági olimpia

2014-07-18 13:50

Nandzsingban már minden csillog

Minden a tervek szerint halad az előkészületekkel Nandzsingban – mondja az augusztusi ifjúsági olimpia sportigazgatója, Christophe Dubi. A létesítmények csillognak, már csak a fiatalokra várnak.

Forrás: MOB „A múlt héten itt járt Gilbert Felli (a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ügyvezető igazgatója – A szerk.), és nagyon elégedett volt azzal, amit látott. Különösen a létesítményekkel, amelyek időben elkészültek. Kevesebb mint egy hónap van az olimpiáig, de már csak az utolsó simítások vannak hátra. Nagyon bízunk benne, hogy emlékezetes viadalt tudunk rendezni” - írja a mob.hu
nandzsing03
nandzsing03
A szingapúri és az innsbrucki játékokhoz hasonlóan a rendezők ezúttal is szerveznek kulturális és oktatási programokat. „Az a cél, hogy a fiatal sportolók minél jobban megismerjék az olimpiai mozgalmat, illetve áthassa őket a játékok szelleme. Erre is szükség van ahhoz, hogy ne csak jobb sportolók, hanem jobb emberek is váljanak belőlük.” A helyszínen ráadásul olyan sportágakat is ki lehet próbálni, amelyekben nem osztanak érmet Nandzsingban, a közönség azonban megszeretheti őket. „Nagyon izgalmas programokkal készülünk, néhány sportág, így a sportmászás vagy a vusu bizonyíthatja, értékes része az olimpiai mozgalomnak.” Az augusztus 16-28-án sorra kerülő második ifjúsági olimpián mintegy 3500, 15 és 18 év közötti sportoló vesz részt. A fiatalok 28 sportágban mérik össze az erejüket.