UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2014-07-19 21:02

Ú, 19: kiábrándító rajt, kétgólos vereség

Csalódást keltő játékkal vereség az Eb-rajton: az U19-es válogatott simán, 3-1-re kikapott Ausztriától a Szusza Ferenc stadionban. Mészöly Géza csapata a vártnál jóval gyengébb formát mutatott, de kis öröm az ürömben, hogy van még lehetőség a javításra. Igaz, könnyűnek a portugálok elleni mérkőzés sem ígérkezik...

Nagy-Pál Tamás Ausztria ellen kezdte meg szereplését a Szusza Ferenc stadion 9762 nézője előtt a az U19-es Európa-bajnokság A csoportjában a magyar válogatott. A várakozásnak megfelelően rengeteg gyerek szurkolt a lelátókon, ami a visszafogottra sikerült megnyitó után láthatóan feldobta Mészöly Géza csapatát, ugyanis az első percekben erőszakosan nekiesett ellenfelének.
Bobál Gergely
Bobál Gergely
A 12. percben Németh Márió élesen középre lőtt szabadrúgása után veszélyeztetni is sikerült, Asztalos Dávid csupán centikkel maradt le a labdáról. A 14. percben mégsem a magyar, hanem az osztrák médiamunkások nyugodhattak meg annak ellenére, hogy az MLSZ szokásához híven megint nem tudott működő wifit biztosítani a sajtószektorban (néhány pillanattal korábban még fel akartak robbanni a kollégák...): Peter Michorl léphetett ki ziccerben, Hrabina Alex kapus pedig becsúszva szerelte a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. Sinan Bytyqi állt a labda mögé, és bár Hrabina érezte a sarkot, csak beleérni tudott a lövésbe (0-1). Megzavarodtak a góltól a magyarok, főleg Bobál Dávid, aki három perccel később a tizenhatos vonalánál eladta a labdát, Markus Blutsch pedig a legurítás után 12 méterről a bal alsó sarokba lőtt (0-2). Ahogyan arra számítani lehetett, a szomszédok a folytatásban átadták a területet, visszahúzódtak a saját térfelükre, és vártak a kontralehetőségekre. A 31. percben sikerült helyzetbe kerülnie a hazai csapatnak: Kalmár Zsolt tört be a büntetőterületen belülre, Bobál Gergelyhez továbbított, akinek lövését nagy bravúrral fogta az osztrák kapus. A másik oldalon eközben többször is veszélyes támadásokat vezetett Ausztria, de volt, hogy a kapuserényekből semmit nem csillogtató Hrabina ajándékozta oda nekik a labdát. A hajrában aztán sikerült mentenie egy nagyot Bytyqi lövésénél, így kétgólos osztrák előnynél vonultak pihenőre a csapatok. Mészöly Géza cserére szánta el megát: Talabér Attila helyére Varga Szabolcsot küldte be a második félidőre. Még labdaérintése sem volt a szélsőnek, amikor már harmadik góljukat szerezték a vendégek: 18 méteres szabadrúgásból Peter Michorl lőtt a jobb alsó sarokba (0-3). Nem sokkal később Bobál Gergelyt is lekapta a kapitány (Mervó Bence váltotta a csatárt), és szép lassan meg is élénkült a mieink támadójátéka. Olyannyira, hogy a 60. percben összejött a szépítés: Farkas Zoltán ment el a jobb oldalon, laposan középre gurított, a labda egy védőn megpattant, a csereként beállt Varga pedig közvetlen közelről a kapuba fejelt (1-3). Jellemző volt a lelátói hangulatra, hogy a közönség úgy ünnepelt, mintha csak a vezetést szerezték volna meg a fiúk.
Hrabina Alex
Hrabina Alex
Felébredt a magyar csapat, és egyértelműen átvette az irányítást, miközben az osztrákok a veszélyt megérezve apróbb szabálytalanságokkal, illetve kitűnő színészi produkciókal próbálták meg lassítani a játékot. Az idő pedig nekik kedvezett, hiszen taktikájukkal tovább őrizték kétgólos előnyüket. Próbálkoztak a házigazdák, mentek előre rendületlenül, de elvétve tudtak csak az osztrák védelem mögé kerülni. Nem is jött össze az újabb gól, így a magyar válogatott sima, 3-1-es vereséggel kezdte az Eb-t a majdnem tízezer szurkoló bánatára. Elveszve azonban még nincs minden, hiszen Portugália és Izrael legyőzésével akár az elődöntőbe jutás is kivívható. Még ha a szombati teljesítmény alapján ezt nehéz is elképzelni... Folytatás kedden Felcsúton, az ibériaiak ellen. U19-es Eb, A csoport, 1. forduló Magyarország-Ausztria 1-3 (0-2) Gól: Varga (60.) ill. Bytyqi (15. – büntető), Blutsch (18.), Michorl (47.) Magyarország: Hrabina – Tamás, Bobál D., Asztalos, Talabér (Varga, 46.) – Kalmár, Németh, Nagy – Medgyes, Bobál (Mervó, 53.), Farkas (Balogh, 77.). Ausztria: Lucic – Joppich, Lovric, Leinhart, Rosenbrichter – Rasner, Michorl – Horvath (Puchegger, 88.), Bytyqi (Maderner, 90.), Blutsch – Grubeck (Laimer, 78.).