UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2014-07-23 16:55

Nyert a csapat, kritikus az edző

Magabiztosan, 31-21-re nyert a harmadik csoportmeccsén a magyar leány kézilabda-válogatott Paraguay ellen a Macedóniában zajló ifjúsági világbajnokságon. Karnyújtásnyira került a csoportelsőség.

reb Az Oroszország és Norvégia ellen aratott győzelemmel a magyar leányválogatott kikaparta magának a gesztenyét a macedóniai ifjúsági világbajnokságon. A hátralévő három csoportmeccsen már csak az a kérdés, képes-e „markába zárni" azt, azaz, előnyét csoportelsőségig tudja-e vinni.
faluvegi_dorottya
faluvegi_dorottya
Az első lépést a sikerig vezető úton Paraguay ellen kellett megtenni. A dél-amerikai válogatott előbb szoros meccsen kikapott Japántól (érdemes figyelni a felkelő nap országára, játékosai a szerdai meccsen döntetlenre kényszerítették Norvégiát), majd statisztált Oroszország meccskörülmények között tartott edzéséhez (38-14). Az első tíz percben a paraguayiak cseppet sem játszottak alárendelt szerepet a mieink ellen a harmadik ohridi csoporttalálkozón. Kellemetlen nyitott védekezésük elérte célját: csak négyszer találtak be ifjabb Kiss Szilárd tanítványai. Ráadásul Fernanda Mora góljával még vezetett is az ellenfél. Később aztán csak magukban őrizhették meg ezt a pillanatot, ugyanis az eredményjelző ettől kezdve folyamatosan váltott: Diószegi Nikolett és Hornyák Bernadett találatai után már 8-4 volt ide. Fokozatosan lépett meg ellenfelétől a magyar válogatott: Kiss Nikolett, Bouti Fruzsina és Pintér Zsanett is megzörgette a rivális hálóját. A 28. percben már majdnem tízet számoltak Paraguayra a lányok, ám aztán meg kellett elégedni a 16-8-as előnnyel.
sabrina_morinigo
sabrina_morinigo
A második félidőben az ellenfél, egészen pontosan Sabrina Morinigo szívósan tartotta magát: a fiatal átlövő csapata tizenkét góljából tízet vállalt. Igaz, ennek ellenére sem sikerült közelebb zárkózni a  magyar válogatotthoz: a nyitott dél-amerikai védekezés már korántsem volt kellően hatékony, ellenben a másik oldalon Hámori Konszuéla, Monori Orsolya és Papp Melinda is szállította a találatokat. Ami az első félidő hajrájában nem jött össze, a lefújáshoz közeledve már sikerült. Az 56. percben beállt a tízgólos különbség, s bár Papp löketésre Morinigo még válaszolt, 31-21-es diadallal zárult a mérkőzés. Csütörtökön 20:45-től a Kongói DK lesz az ellenfél, a sikerrel már biztosan a B csoport élén végezne a magyar válogatott. A lefújás után nem sokkal ifjabb Kiss Szilárd szövetségi edző értékelt honlapunknak. – Azt gondolom, saját magunkkal küszködtünk ezen a meccsen. Nem tudtuk feldolgozni az előző két sikert, figyelem és fegyelem nélkül játszottunk. Csak egy-két játékos nyújtotta azt, amire képes. Paraguay ügyes csapat, az életüket adták volna a sikerért, ennek megfelelően nem könnyítették meg a dolgunkat. Ugyanakkor az első félidő végén akadt négy-öt lehetőségünk, amivel már a szünetre tíz fölé vihettük volna a különbséget. Dühös is voltam a lányokra, amiért ez nem sikerült. Muszáj tanulnunk a győzelmekből is, és képesnek lenni az esélyesség terhével játszani. Nem is csak játszani, kézilabdázni, mert a mai teljesítmény nem nagyon hasonlított arra. A nap legnagyobb pozitívuma az, hogy a norvég kislány a végjátékban egyenlített Japán ellen, így az utolsó csoportmérkőzésen várhatóan nem kell ki-ki meccset játszanunk Japánnal. Kongó ellen az elsőség a tét, bízom benne, hogy jobb hozzáállással lépnek majd pályára a lányok. Leány U18-as világbajnokság, Macedónia, B csoport, 3. forduló. Magyarország-Paraguay 31-21 (16-8) Ohrid, játékvezetők: Guzman, Peret (Puerto Rico-iak). Magyarország: Gercsó, Mistina (kapusok), Bouti 3, Csala, Diószegi 5, Faluvégi 2, Ferenczy, Gerháth, Hámori 3, Hornyák B. 5 (4), Horváth P., Kiss N. 3, Monori 5, Papp 2, Pásztor, Pintér 3. Szövetségi edző: ifj. Kiss Szilárd. Paraguay: Carbera, Caceres (kapusok), Alvarez, Estigarribia, G. Gimenez, J. Gimenez 4, Krussel 2, C. Mora 1, F. Mora 2, Moriningo 11 (4), Morlas 1, Osorio, Sosa Baez. Szövetségi edző: Cesar Diosnel Estigarribia. Kiállítások: 14, ill. 14 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 5/4. Korábban: Oroszország–Kongói DK 38-18 (17-10), Norvégia–Japán 33-33 (15-18).