UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2014-07-23 14:45

U19: Eltörték a gerincünket (+VIDEÓ)

A portugál büntető eltörte az U19-es futballválogatott gerincét – véli Székely György kapus, aki szerint ekkor fordultak rosszra a dolgok, s vezettek végül súlyos zakóhoz. Rajta kívül a játékosok közül a Kalmár Zsolt és a Mészöly Géza által bűnbaknak kikiáltott Tamás Krisztián nyilatkozott az utánpótlássport.hu kamerája előtt.

Munkatársunktól Nehezen feldolgozható, 6-1-es vereséget szenvedett az U19-es válogatott Felcsúton az Európa-bajnokság A csoportjának második fordulójában Portugáliától. A csapat így az osztrákok elleni nyitómeccsel együtt kilenc gólt kapott, és már matematikailag sem juthat tovább az elődöntőbe.
U19 portugál1
U19 portugál1
A találkozó utáni sajtótájékoztatón Mészöly Géza szövetségi edző különleges pedagógiai érzékkel a játékosokra hárította a felelősséget, külön kiemelve Tamás Krisztiánt és a második félidőben a csapatkapitányi karszalagot viselő Kalmár Zsoltot is. A Milan és a Győri ETO labdarúgója valóban mélyen tudása alatt játszott, de az legalábbis kérdéses: valóban a fiatalok tehetnek-e arról, hogy sokadmagukkal együtt nem tudták a legjobbjukat nyújtani a torna eddigi két mérkőzésén. A védő és a középpályás is beismerte, hogy egyéni hibák vezettek a megsemmisítő vereséghez. Az első meccs után a kapuban Hrabina Alexet leváltó Székely György is nagyon sajnálja, hogy másodszor is csalódást okoztak a nekik bizalmat adó szurkolóknak és nagyon reméli, hogy Izrael ellen sikerült kivívniuk a kvalifikációt az U20-as világbajnokságra. Ehhez pénteken mindenképp győzni kell a Szusza Ferenc stadionban a szintén pont nélkül álló ellenfél ellen.