UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2014-07-24 23:24

Csoportelsőség, hengerrel

A tudásbeli különbséget maximálisan érvényesítve 40-15-re lehengerelte leány kézilabda-válogatottunk Kongót csapatát ellen a macedóniai ifjúsági világbajnokságon, és az utolsó mérkőzéstől függetlenül csoportelső.

reb Legyünk bármennyire is óvatosak, az a helyzet, hogy a hatos leggyengébb tagja ellen a csoportelsőség megszerzéséért lépett pályára a magyar válogatott. „Eddzetek, csak meg ne sérüljetek" – adhatta volna ki csapatának az utasítást ifjabb Kiss Szilárd szövetségi edző, ha nem tudnánk, hogy maximalista, és minden meccset komolyan vesz.
kongo_mo01
kongo_mo01
Így tettek hát a lányok is, akik az Oroszország, Norvégia és Paraguay elleni sikerrel a hátuk mögött léptek pályára a késbe kétszer is csúnyán beleszaladó afrikaiak ellen. Az ezúttal piros mezben szereplő mieink alig fél félidő alatt egyértelművé tették, ki az úr a háznál: már ekkor tíz góllal, 12-2-re vezettek. Pofonegyszerű volt a helyzet: a csapat akkor és úgy lőtt gólt, ahogy akart, míg a lelkes, gyorslábú, de gyermeteg hibákkal kézilabdázó ellenfél testközelből szemlélte a hódítást. A mieink közül a legtöbben lehetőséget kaptak, ennek megfelelően sokan iratkoztak fel a góllövőlistára. A félidőben már 21-7-es eredményt rögzített a tábla. A második játékrészt a kései órának megfelelően bárkinek esti meseként mutogathatták volna: izgalomaktól mentes, álomba ringató sima játékkal 40-15-re nyert ifjabb Kiss Szilárd együttese. Jegyezzük fel, Kiss Nikolett és Diószegi Nikolett makulátlan lőlappal, nyolc-nyolc találattal zárt, ami még ilyen könnyű ellenfél ellen is szép teljesítmény. Ifjabb Kiss Szilárd szövetségi edző honlapunknak értékelt. – Most mentálisan sokkal erősebben játszottunk, mint szerdán, Paraguay ellen. Nyerni kellett, nem volt kérdés, és talán az egyetlen meccs volt, ahol az elejétől kezdve teljesen biztos voltam a sikerben. Örülünk, hogy megvan a csoportelsőség, ennek megfelelően teljesen másképp készülünk Japán ellen. Egészen pontosan, sehogy. Senkit nem szabad túljátszatni, ezért arányosan elosztjuk a terheket, ahogy ma is. Szombaton az eredménytől függetlenül mindenki lehetőséget kap. Holnap várhatón hajótúrára megyünk, gyönyörű itt a tó, majd kis szabadprogramot kapnak a lányok, utána pedig már a másik hatosból érkező ellenfelünkre, várhatóan Hollandiára készülünk. Leány U18-as világbajnokság, Macedónia, B csoport, 4. forduló. Magyarország-Kongó 40-15 (21-7) Ohrid, játékvezetők: Petursson, Sigurjonsson (izlandiak). Magyarország: Gercsó, Pálinkás (kapusok), Bouti, Csala 2, Diószegi 8, Faluvégi 1, Pálinkás, Gerháth, Hámori 1, Hornyák B. 3, Horváth P. 4 (2), Kiss N. 8, Monori 2, Papp 1, Pásztor 4, Pintér 5. Szövetségi edző: ifj. Kiss Szilárd. Kongó: Mbou, Mabounda (kapusok), Badiata 4, Bahouanassoni, Bhyrou, Hendo, Iwangou, Kanga 1, Kipala 2 (1), Mahoukou, Mawoungou 3, Mondima, Mouyamba 1, Nziou Malona 2, Pandi 2, Tondele. Szövetségi edző: Michel Kaya. Kiállítások: 6, ill. 24 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 1/1 A csoport további mérkőzései: Norvégia-Paraguay 29-17 (17-8), Japán-Oroszország 30-33 (16-17).