UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2014-07-25 13:20

Két gyönyörű, egy keserédes

Kiss Tünde, Gáll Bernadett és Szokol Fanni is bronzéremmel zárta az Európa-bajnokságot. Utóbbi nagyon közel volt a döntőbe jutáshoz, de a bírók lengyel ellenfelét találták jobbnak. A juniorok a három éremmel várakozáson felül teljesítettek Seres Attila csapatvezető szerint.

Nagy-Pál Tamás Három magyar lány is az elődöntőben lépett szorítóba Assisiben a junior és ifjúsági Európa-bajnokságon. Szokol Fannitól várta elsősorban a szakmai stáb, hogy kiharcolhatja a döntőbe jutást, de nem sikerült győznie. Seres Attila számolt be a juniorok elődöntőjéről.
női boksz Eb
női boksz Eb
Kiss Tünde lépett először a kötelek közé 66 kilogrammban Angela Carini ellen, akitől egy hónappal ezelőtt kikapott. „Sajnos, érezhető is volt, hogy az első két menetben tartott tőle – kezdte Seres. - Az utolsó felvonásra felvette a harcot, de már késő volt. Jobban sikerült ez a meccs, mint az első, de reméljük, harmadszor már az elejétől olyan felfogásban bokszol, mint most. Büszkék vagyunk rá így is, hiszen bronzérmet szerzett első nemzetközi versenyén.” Szokol Fanni a 75 kilósok között jó eséllyel pályázott a fináléra, de vitatható körülmények között kikapott, így ő is a harmadik helyen zárta első Eb-jét. „Szerintünk megvolt a meccs. Nem értettük a pontozást, mert a teljesen tiszta menetünket is odaadták a lengyelnek. Abban egyet értettünk velük, hogy szoros volt a küzdelem. A harmadik menetre mindketten elfáradtak, passzívak lettek, egymásra vártak. Ebben a szituációban is a lengyelt látták jobbnak, az egyik bíró ráadásul 10-8-ra pontozta, ami abszurdum. Ez volt Fanni hatodik mérkőzése pályafutása során. Ha a tizenhatodik lett volna, akkor biztosan megnyeri.” Természetesen nem volt egyszerű feldolgoznia a magyar sportolónak a vereséget. „Sokáig sírt utána, mert tényleg szívből bokszolt. Többször elmondtam a lányoknak, hogy ez a torna vízválasztó: elválik, ki tud felállni a vereségek után, erőt meríteni belőle, és még keményebben dolgozni. Fanni biztosan nem fogja feladni. Csötönyi Sándor is csak dicsérte a küzdőszellemét. Nagyon bizakodóak vagyunk a jövőjével kapcsolatban.” Utolsóként Gáll Bernadettért szoríthattunk a 63 kilósok között, akinek szintén a bronzérem maradt.„Nem adta meg magát, küzdött végig, de kijött a tudásbeli különbség. Ez annak tudható be, hogy nálunk – sajnos – csak tizenöt éves koruktól engedik bokszolni a lányokat, külföldön már sokkal fiatalabban, általában nyolc-tízévesen elkezdhetik. Ezt a hátrányt nagyon nehéz eltüntetni. Ha sikerül itthon is lejjebb vinni a korhatárt, akkor még ennél is komolyabb eredményekre számíthatunk. De addig nehéz a dolgunk, mert talán felnőttkorra lehet eltüntetni a mérkőzésszámból fakadó különbséget.” Már csak egy magyar bokszoló maradt versenyben, Szabó Nikolett szombaton török ellenféllel találkozik az ifi 75 kilogrammosok elődöntőjében.