UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2014-07-30 16:27

Vereség, dühös kapitány

A horvátok ellen egyszer sem vezetett a magyar leányválogatott, 27-23-ra kikapott az alsó házban a macedóniai ifjúsági világbajnokságon, így a 13-16. helyért folytathatja.

reb A sérülések miatt a világbajnokság előtt talán senki sem esett volna kétségbe, ha előre tudja: leányválogatottunk a tizenhat között vereséget szenved. De a csoportkör hibátlan teljesítményét látva, és Hollandia nevét hallva mégis fájó a nyolcaddöntős kiesés az ifjúsági világbajnokságon.
kiss_nikolett02
kiss_nikolett02
A sebek nyalogatására két nap jutott ifjabb Kiss Szilárd válogatottjának, de hiába vehetett igénybe hosszabb időt a narancsosok elleni keserves utolsó tíz perc megemésztése. Ellenfelünket, a horvátokat Románia ütötte el a legjobb nyolcba jutástól (az a Románia, amely az elődöntőbe menet 36-22-vel sétált át a mieinket legyőző hollandokon), így aztán két csalódott csapat veselkedett egymásnak a mieinknek új helyszínen, Strumicában. A mérkőzést nézve úgy tetszett, a két naphoz a magyarok hozzácsapnak még hatvan percet. Az egész első játékrészt rohanás jellemezte, csakhogy abból a horvátok jöttek ki jobban. Kapusuk jól védett, ám ehhez kellettek a mieink pontatlanabb lövései is. Nemhogy nem vezettek ifjabb Kiss Szilárd lányai, többnyire tisztes, két-háromgólos távolságból követték ellenfelüket. Már 6-13 is volt az állás... Azonban Horváth Petra büntetője, illetve további két magyar találat valamennyit kozmetikázott. Bár a félidei szünetre négygólos horvát előnnyel vonultak a felek, Kiss Nikolett időn túli szabaddobásgólja mintha azt jelezte: nem adták fel a lányok. Pedig a második félidő sem hozott változást. Az ellenfél jobban kézilabdázott, mieink pedig a jelek szerint nem tudták kiheverni a két nappal ezelőtti pofont. Egyetlen, tízpercest szakaszt leszámítva, amikor feljöttek három gólra (Horváth a kihagyott büntető kipattanóját vágta be harcosan, ezzel lett 18-21), nem játszottak jól mieink. Időn túli hetessel 27-23-as horvát győzelem született, a magyar csapat pedig a 13-16. helyért folytathatja. Kár érte...
ifjabb_kiss_szilard
ifjabb_kiss_szilard
Ifjabb Kiss Szilárd szövetségi edző csalódott-bosszúsan értékelt honlapunknak. – Nehéz megszólalni ilyen meccs után. Csalódtam a lányokban: azt hitem, küzdenek majd. Megbeszéltük, hogy mindent megteszünk ma, azonban nem emésztették még meg a hollandok elleni vereséget. Persze meg tudom érteni őket, én is, még tegnap éjszaka is forgolódtam miatta. De akkor is: ennél több kellett volna. Igazából nagyon mérges vagyok rájuk az utolsó két meccs miatt. A hollandok ellen kezünkben volt a győzelem, ám tíz perc alatt minden elment – a lányok és én is hibáztam –, ma pedig ugyanilyen hosszúságú szakaszt leszámítva nem játszottunk jól. Nem mentség persze, de legalább harmincöt fok volt a teremben. A horvát edző a végén mondta is, neki is kellett két-három meccs, hogy hozzászokjon ahhoz, hogy a lányok sokkal jobban elfáradnak. Büszkék vagyunk a csoportban aratott öt sikerre, az elsőség bravúr volt, viszont nagyon kár a legutóbbi két mérkőzésért. Holnapra felrázom a lányokat, ebből a helyzetből ki kell hoznunk a lehető legjobbat. Leány U18-as világbajnokság, Macedónia, 9-16. helyért. Magyarország-Horvátország 23-27 (10-14) Strumica, játákvezetők: Pavicsevics, Raznatovics (montenegróiak). Magyarország: Gercsó, Mistina (kapusok), Bouti 1, Csala, Diószegi 3, Faluvégi, Ferenczy 2, Gerháth, Hámori, Hornyák B. 1, Horváth P. 6 (4), Kiss N. 6, Monori 3, Papp, Pásztor, Pintér 1. Szövetségi edző: ifj. Kiss Szilárd. Horvátország: Krmpotic, Ecimovic, Sebalj (kapusok), Boras, Calusic 5, Klaric 3, Ljubicic 3 (1), Pavkovic, Perkovic, Posavec 2, Senvald 6 (4), Vlasic 4 (1), Zadravec 2, Zagorscak 2. Szövetségi edző: Vesna Miletic. Kiállítások: 8, ill. 16 perc. Hétméteresek: 6/4, ill. 10/6.